Τελευταίες Ειδήσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο-Κάηκαν σπίτια στο χωριό Αναφωνήτρια


Οπως αναφέρουν μάρτυρες, υπάρχουν ήδη ζημιές σε τουριστικά καταστήματα περιφερειακά του χωριού. Μάλιστα, λίγο μετά τη μία έγινε γνωστό ότι το χωριό Αναφωνήτρια είναι σε ετοιμότητα να εκκενωθεί, καθώς κινδυνεύουν σπίτια. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ η φωτιά έφτασε στην περιφερειακή ζώνη του οικισμού και έχουν καεί σπίτια.

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα καναντέρ, ένα πετζετέλ ενώ αναμένεται και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.



Δυστυχώς, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Στο νησί μαίνονται άλλα τρία μέτωπα με δυσκολότερο αυτό σε χαμηλή βλάστηση στις Άνω Βολίμες.

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον οικισμό του Ασβεστοχωρίου Ιωαννίνων

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 11.00 το πρωί στις παρυφές του Δήμου Ιωαννιτών, κοντά στον οικισμό του Ασβεστοχωρίου.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 26 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις δύο καναντέρ.

Η πυρκαγιά κινείται σε διαφορετικά μέτωπα προς τα χωριά των Δήμων Δωδώνης και Ζίτσας.

Αργά το μεσημέρι πλησίασε τα πρώτα σπίτια στο Ασβεστοχώρι, όμως πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής απότρεψαν την επέκτασή της στον οικισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αναμένεται σε λίγο στο έργο της πυρόσβεσης να επιχειρήσουν από αέρος και τέσσερα αεροσκάφη πετζετέλ.

Η εικόνα από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο

Από τις 6 το πρωί χθες έως τις 6 σήμερα εκδηλώθηκαν 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

1. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 25/08/2017 στις 09:53 στους Ταξιάρχες Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο, από αέρος συνδράμουν 3 Α/Φ PZL, 1 Α/Φ Canadair και 1 Ε/Π Chinook, τα οποία εάν χρειαστεί θα ενισχυθούν.

2. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, στις 25/08/2017 και ώρα 11:51 στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας. Είναι οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

3. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 25/08/2017 ,  14:27 στην περιοχή Σαντομέρι Αχαΐας. Είναι οριοθετημένη, με εστίες εντός της καμένης έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 ΟΤΑ.

4. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δάσος, στις 25/08/2017 , 16:45 στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Αχαΐας. Είναι οριοθετημένη, με εστίες εντός της καμένης έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 1 μηχάνημα.

5. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 26/08/2017, 00:55 στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι Μεγαλόπολης. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο και από αέρος συνδράμουν 5 Α/Φ PZL, 2 Α/Φ Canadair.

Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

• στις 25/08/2017 , 15:10 στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου
• στις 25/08/2017, 21:19 στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.