Τελευταίες Ειδήσεις

“Στρίβειν δια του ….. σιωπάν” από τον Κ. Σκρέκα, σχετικά με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ






Στη συνεδρίαση της  Διαρκούς  Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με θέμα τις εξελίξεις σε σχέση με την οικονομική πορεία της ΛΑΡΚΟ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιος Σταθάκης, παρουσίασε στοιχεία, τα οποία αν μη τι άλλο, καταδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο, το πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ την αξιοκρατία, την δημόσια περιουσία, την πολιτική συνέπεια. Διαβάζουμε, λοιπόν, από τα πρακτικά πως κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Θεοδώρου Σκρέκα, τα έτη 2007 - 2009, συγκεκριμένες επιλογές τιμολόγησης ζημίωσαν σε τεράστιο βαθμό την εταιρία, ενώ ταυτόχρονα διορίστηκαν σκανδαλωδώς πρόσωπα του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος. 
Ιδιαίτερη εντύπωση, βέβαια, προκαλούν μεταξύ άλλων, η αναπροσαρμογή του μισθού του κ. Θεοδώρου Σκρέκα από τον ίδιο, στις 9000 ευρώ το μήνα, ο διορισμός της συζύγου του κ. Κώστα Σκρέκα, βουλευτή της ΝΔ σήμερα, με μισθό άνω των 4000 ευρώ και του πατέρα της συζύγου του κ. Κώστα Σκρέκα, με μισθό άνω των 2500 ευρώ. Από την περίοδο Σκρέκα στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκύπτουν σοβαρές διαχειριστικές ευθύνες, οι οποίες οδήγησαν σε τεράστιες ζημιές την εταιρία, ενώ και σε επίπεδο ηθικής τα ερωτήματα που αφορούν την οικογένεια Σκρέκα είναι τεράστια.

Πέντε ημέρες μετά τις αποκαλύψεις, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι και  άμεσα εμπλεκόμενοι, συνεχίζουν να τηρούν σιγήν ιχθύος.
Ειδικά, ο κ. Κ. Σκρέκας, ο “άνθρωπος της αγοράς”, αν και βρίσκει πάντα χρόνο να ξοδέψει μελάνι για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για ανηθικότητα και βόλεμα ημετέρων, σ´ αυτήν την περίπτωση η σιωπή του είναι εκκωφαντική!
Αλλά και η ΤΟ της ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν:
- Θα συνεχίσει η ΝΔ και τα στελέχη της να πολιτεύονται με αυτόν τον τρόπο?
-Θα συνεχίσει η ΝΔ να θεωρεί τις κρατικές επιχειρήσεις και το Δημόσιο λάφυρο για βόλεμα ημετέρων, συζύγων και συμπεθέρων?
Οι πολίτες των Τρικάλων και της χώρας μας έβγαλαν τα συμπεράσματά τους για τα «άξια» και ικανά» στελέχη της ΝΔ.

Οι «άριστοι» της ΝΔ ούτε θέληση έχουν ούτε λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα αυτού του τόπου. Ικανοί είναι να παράγουν σκάνδαλα και να βολεύονται μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.