Τελευταίες Ειδήσεις

Βόλος: Ήπιε τρία ποτά στο μπαρ κι άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους



Στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 21χρονος, ο οποίος κινδύνεψε προχθές τα ξημερώματα όταν, ενώ βρισκόταν σε μπαρ σε νησί των Σποράδων με φίλους και διασκέδαζε, άρχισε να σφαδάζει από τον πόνο, αν και είχε καταναλώσει μόλις τρία ποτά, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό για την ποιότητά τους.
Ο 21χρονος, ο οποίος με την κατανάλωση μίας περιορισμένης ποσότητας αλκοόλ υπέστη παγκρεατίτιδα, βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς της Κλινικής, οι οποίοι χθες προσπάθησαν να δεχθεί ο οργανισμός του τροφή και νερό.
Παράλληλα, οι γιατροί παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του με σειρά εξετάσεων και απεικονιστικό έλεγχο, λαμβάνοντας υπόψη την κλινική εικόνα του νεαρού.

Για να βελτιωθεί η υγεία του 21χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστεί πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο, καθώς η παγκρεατίτιδα είναι μία σοβαρή ασθένεια και χρειάζεται την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Οι γονείς του 21χρονου, που ενημερώθηκαν σοκαρισμένοι για εισαγωγή του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησαν χθες με το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και ζήτησαν εάν είναι δυνατόν ο 21χρονος να διακομισθεί για νοσηλεία στην Πάτρα, ώστε να είναι κοντά στο σπίτι του.
Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχο περιστατικό -τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν- παρά μονάχα σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Δεν αποκλείουν πάντως, τον κίνδυνο που υπάρχει με τη χρήση αλκοόλ να παρουσιάσουν παγκρεατίτιδα και άτομα νεαρής ηλικίας.
Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, εντύπωση προκαλούν τα αυξημένα περιστατικά μέθης νεαρών, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρούουν καμπανάκι για τους κινδύνους που υπάρχουν από την κατανάλωση αλκοόλ εν μέσω καλοκαιριού, οπότε αυξάνονται οι θερμοκρασίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος, γύρω στις 4 τα ξημερώματα προχθές βρέθηκε από το μπαρ, στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου παραθέριζε, έπειτα από οξύ κοιλιακό άλγος. Άμεσα λήφθηκε μέριμνα για την παροχή πρώτων βοηθειών, όμως ο οξύς πόνος δεν υποχωρούσε και τελικά κρίθηκε σκόπιμο ο νεαρός να διακομιστεί για νοσοκομειακή περίθαλψη.
Με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στήθηκε επιχείρηση γύρω στις 10 το πρωί για τη μεταφορά του 21χρονου στον Βόλο. Ο νεαρός δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στη συνέχεια εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική για παρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.