Τελευταίες Ειδήσεις

Μαχαίρωσε τον Δήμαρχο Ελευσίνας


Επίθεση με μαχαίρι μέσα στο Δημαρχείο Ελευσίνας από συμβασιούχο υπάλληλο του δήμου μετά από λεκτική αντιπαράθεση. Εντοπίστηκε περίπου μία ώρα μετά την αιματηρή επίθεση ο δράστης σε καφετέρια και συνελήφθη. Έληγε η σύμβασή του σε έναν μήνα
«Οι λόγοι που επιτέθηκα στον δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, ήταν καθαρά προσωπικοί»
Ο δράστης πήγε στο γραφείο του Δημάρχου όπου ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο συμβασιούχος να τραβήξει μαχαίρι και να χτυπήσει με αυτό, δύο φορές στον δεξί μηρό, τον Δήμαρχο.


Στο Δημαρχείο επικράτησε πανδαιμόνιο, ενώ αμέσως μετά της πράξη του ο 35χρονος τράπηκε σε φυγή. Ο Δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στην περιοχή ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις από την Αστυνομία, καθώς ήταν γνωστά τα στοιχεία του δράστη στις Αρχές και 50 λεπτά μετά εντοπίστηκε σε καφετέρια της Ελευσίνας, επί της οδού Παπαγιάννη 47, όπου και συνελήφθη, ενώ μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο, ο δράστης είχε περιθωριακή συμπεριφορά, ήταν ψυχολογικά ασταθής και μοναχικός, ενώ δεν έκανε παρέα με τους άλλους υπαλλήλους. Ήταν παντρεμένος, χωρίς παιδιά.
Φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει φαρμακευτική αγωγή. Μάλιστα πέρυσι είχε νοσηλευτεί Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής "Δρομοκαΐτειο".
Στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι τα αίτια της επίθεσης ήταν προσωπικά.
«Οι λόγοι που επιτέθηκα στον δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, ήταν καθαρά προσωπικοί»
Τον μαχαίρωσε και πήγε για καφέ
Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 35χρονος πήγε σε καφετέρια στην οδό Παπαγιάννη 47 που είναι και το στέκι του και παρήγγειλε καφέ. Ήταν ατάραχος σύμφωνα με όσα αναφέρουν τόσο υπάλληλοι όσο και θαμώνες.
Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί. Τους ακολούθησε χωρίς να προβάλλει αντίσταση και κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Αττικής.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, Δέσποινα Οικονόμου έχει γραφείο διαγώνια από εκείνο του δημάρχου και έζησε λεπτό προς λεπτό την επίθεση.
Μιλώντας στο newsit.gr  περιγράφει: «Ακούσαμε κάποια φωνή, ο δήμαρχος φώναξε «βοήθεια» και  βγήκαμε έξω αλλά ο δράστης είχε ήδη φύγει. Ο δήμαρχος είχε σηκωθεί από το γραφείο του και είχε βγεί αιμόφυρτος έξω. Δεν είπε γιατί τον χτύπησε. Είπε μόνο «είμαι καλά» και εμείς κινητοποιηθήκαμε για να φωνάξουμε ασθενοφόρο και αστυνομία. Τον είχε τραυματίσει σε δυο σημεία στον μηρό και κάτω από το γόνατο. Έτρεχε πολύ αίμα. Προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες. Δέσαμε μια ζώνη στο μηρό και αμέσως τον μεταφέραμε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Δεν περιμέναμε καν το ασθενοφόρο. Τον πήγαμε με δικά μας μέσα στο Θριάσιο».
Για τον 35χρονο δράστη η κα Οικονόμου είπε: «Είναι με 8μηνη ενεργή σύμβαση. Μπορεί να είχε ξαναέρθει να μιλήσει με τον δήμαρχο όπως όλοι οι υπάλληλοι. Δεν ήταν απολυμένος. Η σύμβασή του ξεκίνησε τον Ιανουάριο και λήγει τέλος Σεπτεμβρίου».
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.