Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ…ΒΑΒΕΛ…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων. 
Όσοι ζουν και επιχειρούν στη χώρα μας , τα τελευταία χρόνια , βιώνουν μια πρωτοφανή καταστροφική πορεία σε όλους τους τομείς. Η Οικονομία , η Παιδεία , η Υγεία , η Πολιτική , η Δομή και η Λειτουργία του κράτους και η Δημοκρατία ερμηνεύονται και αντιμετωπίζονται τελείως διαφορετικά από Κυβερνήσεις , από Θεσμούς , από Πολιτικά Πρόσωπα , από την Εκκλησία και από Επιστήμονες διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων. Η όλη κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και θυμίζει λίγο πολύ τον <<Πύργο της Βαβέλ>>.


Κατά την αφήγηση στη Γένεση , ο <<Πύργος της Βαβέλ>> , ήταν ένα υψηλό κτήριο , προφανώς ένα πολιτικό κέντρο στη Μεσοποταμία , που χτίζονταν με σκοπό την αύξηση της φήμης και της εξουσίας του λαού των κατασκευαστών του και είχε προορισμό να φτάσει μέχρι τον…Ουρανό. Όμως , λόγω της βλασφημίας αυτής , ο Θεός σύγχυσε τις γλώσσες των κατασκευαστών με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η ολοκλήρωσή του και αυτοί να διασπαρθούν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.

Οι διαφορετικές ερμηνείες για τον <<Πύργο της Βαβέλ>> , είναι δύο. Γι’αυτούς που δέχονται τον Κατακλυσμό ως ένα παγκόσμιο γεγονός ο <<Πύργος της Βαβέλ>> υπήρξε το ξεκίνημα της ανθρώπινης εθνογένεσης , ενώ για όσους δέχονται ότι ο Κατακλυσμός είχε τοπική μορφή αυτό ήταν ένα γεγονός που σχετίζεται με τους απογόνους του Νώε και την διασπορά τους σε άλλα έθνη και γλώσσες. Όλα , όμως , δείχνουν πως οι άνθρωποι της τότε εποχής δεν σεβάστηκαν το Θεό και απαξίωσαν τις αρχές , τις αξίες και τα ιδανικά της τότε κοινωνίας.

Αυτός ο <<Πύργος της Βαβέλ>> ήρθε ως κοινωνικό φαινόμενο στη χώρα μας και στις σύγχρονες κοινωνίες. Οι φιλοδοξίες και τα συμφέροντα των ισχυρών της Γης , έστησαν τη λεγόμενη… παγκοσμιοποίηση , που μοιάζει με τον <<Πύργο της Βαβέλ>> , προκειμένου να υποτάξουν και να εκμεταλλευτούν τις ανθρώπινες κοινωνίες. Αξίες και Αρχές πολιτικές , ιστορικές , εκκλησιαστικές και κοινωνικές πέρασαν στο περιθώριο και στήθηκαν Ενώσεις , όπως η Ένωση Ευρωπαϊκών Κρατών , η Ένωση Αραβικών και Μουσουλμανικών Κρατών και η Ένωση Πολιτειών Αμερικής. Μέσα σε αυτά τα μορφώματα τα αδύναμα κράτη , τυπικά , έχουν φωνή. Ουσιαστικά , όμως , κυβερνούν τα ισχυρά μπλοκ , που πλουτίζουν σε βάρος των άλλων.

Ένας τέτοιος <<Πύργος της Βαβέλ>> ήρθε και στην Ελλάδα. Όλοι λένε , με διαφορετική γλώσσα , πως θέλουν το καλό της πατρίδας , ο καθένας βέβαια με δικό του τρόπο. Όλοι θέλουν να φτιάξουν μια μεγάλη χώρα αλλά με αντίθετες φιλοσοφίες και πρακτικές. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει μια κοινωνία χωρίς αξιοκρατία. Θέλει ένα κράτος πελατειακό για να βολέψει τον κομματικό στρατό. Θέλει μια κοινωνία χωρίς Θεό και χωρίς τις Χριστιανικές Αξίες. Οι προσευχές και οι εκκλησιασμοί θεωρούνται περιττά. Θέλει οι Σημαιοφόροι του Πνεύματος , της Επιστήμης και των Τεχνών να ορίζονται με… κλήρωση! Έτσι καταστρέφεται το Κράτος-Πρόνοια , οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και έτσι διεσπάρησαν οι αξιόλογοι νέοι και επιστήμονες εις τα πέρατα της οικουμένης…!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.