Τελευταίες Ειδήσεις

Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε τράπεζα των Τρικάλων – Έκρυψε εργαζόμενους στο υπόγειο!



Παλαιότερα ήταν περίπου αδιανόητο κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας να «εισβάλουν» σε τράπεζες για να ελέγξουν τα ωράρια των εργαζομένων. Άλλα τα χρόνια, καλύτεροι οι μισθοί, οι εντολές από ψηλά για ελέγχους λιγοστές. Τα τελευταία χρόνια το σκηνικό άλλαξε.
Πριν από λίγο καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, μία από τις μεγάλες τράπεζες «έφαγε» πρόστιμο 50.000 ευρώ, διότι σε κατάστημα των Τρικάλων κρατούσε τους εργαζόμενους στη δουλειά πέραν του ωραρίου, χωρίς υπερωριακή αμοιβή.

Ο έλεγχος είχε μάλιστα και στιγμιότυπα «αστυνομικού» χαρακτήρα. Όταν οι ελεγκτές μπήκαν στο κατάστημα δεν βρήκαν σχεδόν κανέναν καθώς η διεύθυνση, πληροφορούμενη εγκαίρως την έλευση των ελεγκτών, έστειλε όλους τους εργαζόμενους να κρυφτούν στο …υπόγειο.
Και ενώ το κλιμάκιο ετοιμάζονταν να αποχωρήσει ένας εκ των ελεγκτών δέχτηκε στο κινητό του ένα SMS: «Στο υπόγειο μας έχουν»…
Καταγράφηκαν τα πάντα, συμπληρώθηκε η σχετική έκθεση για τα περαιτέρω, και η «καμπάνα» δεν άργησε να πέσει. Πρόστιμο 50.000 ευρώ.
Χάλασε η δουλειά (γενικώς) και στις τράπεζες…
Κώστας Τόλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.