Τελευταίες Ειδήσεις

Kοινή απεργιακή συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων & αυτοαπασχολουμένων-εμπόρων στα Τρίκαλα με αίτημα τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

Kοινή απεργιακή συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων & αυτοαπασχολουμένων-εμπόρων   για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας  διοργάνωσαν σήμερα Κυριακή 16 Ιούλη, στον πεζόδρομο της  Ασκληπιού , η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων και η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Τρικάλων.
 Το κύριο αίτημα που προβλήθηκε μέσα από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση είναι:
 « Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.»
Στην κοινή ανακοίνωση που μοίραζαν οι διοργανωτές τονίζονταν χαρακτηριστικά:
  «Η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει σε εμάς τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου.  Είναι μέρα ξεκούρασης  που αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, μέρα κοινωνικής ζωής και δράσης. Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες, γι΄ αυτό και αποτελεί  ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν θα την χαρίσουμε στις πολυεθνικές, αντίθετα παλεύουμε ενάντια  στους νόμους και τις κυβερνήσεις που  επιβουλεύονται τη πλήρη κατάργηση της.»   

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους η Κων/να Παππή , αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων τόνισε:  «Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο του εμπορίου έχουμε κοινό εχθρό! Είναι τα μεγάλα μονοπώλια που κυριαρχούν στον κλάδο και έχουν τις κυβερνήσεις να νομοθετούν για λογαριασμό τους.  Η επιδίωξη των μεγάλων επιχειρηματικών  ομίλων να μεγαλώσουν τα  δικά τους μερίδια  αγοράς και κερδών περνά μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων και από  το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.   Γι αυτό και οι κυβερνήσεις παίρνουν φιλομονoπωλιακά μέτρα, στοχεύοντας  στην συγκέντρωση της αγοράς σε λίγα χέρια και στο σμπαράλιασμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Το 4ο μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα και  ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει και την  παραπέρα απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Αυτή είναι η ανάπτυξη των μονοπωλίων και όχι  των εργαζομένων, των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων.  Αυτή η ανάπτυξη επιχειρείται πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, με συνεχή μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, με το λαό στη γωνία να ματώνει για τα κέρδη των λίγων και ισχυρών.
Παλεύουμε  για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ,αίτημα που δεν θέλουν καν να ακούσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι , αλλά και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στις ηγεσίες  της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και της ΓΣΕΕ. . Το ξεκάθαρο αυτό αίτημα δεν το αποδέχτηκαν ούτε οι άλλες δυο παρατάξεις στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και «Αγωνιστική Πρωτοβουλία», συνταυτιζόμενοι με τη συμβιβασμένη ηγεσία της Ομοσπονδίας , που εξυπηρετεί εργοδοτικές επιδιώξεις.

Επίσης ,απευθυνόμενοι στους συγκεντρωμένους η Ιωάννα Κωνσταντινίδου, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων  τόνισε:
«Δεν πάει άλλο! Μας έχουν ματώσει οι αλυσίδες καταστημάτων των πολυεθνικών και οι κυβερνήσεις! Οι αυτοαπασχολούμενοι πασχίζουμε να τα βάλουμε με τα θηρία που απειλούν να μας βάλουν λουκέτο. Τα έσοδα μας ισα ισα που καλύπτουν τα βασικά ,ενώ βουλιάζουμε στα χρέη από τη φοροληστεία και τις υπέρογκες εισφορές που μας οδηγούν μαζικά έκτος επαγγέλματος.  Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μεγαλώνει  τον ανταγωνισμό εις βάρος μας μέσα στον όποιο παλεύουμε να επιβιώσουμε από δυσμενέστερη θέση, αυξάνει τα ήδη μεγάλα έξοδα μας.»
Παλεύουμε μαζί για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ  , αίτημα που ούτε να το ακούσουν δε θέλουν οι μεγαλέμποροι και οι πολυεθνικές, η πλειοψηφία της ηγεσίας  του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, οι  ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ . Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων  παρότι πήρε απόφαση να προτείνει στους συναδέλφους να είναι κλειστά τα μαγαζιά δεν πήρε καμία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση οργάνωσης της απεργιακής μάχης, ενημέρωσης και δραστηριότητας παρά την επίμονη προσπάθεια της παράταξης μας. Δυναμώνουμε τη  συμμαχία αυτοαπασχολούμενων & εμποροϋπαλλήλων και τον κοινό αγώνα με άλλους κλάδους  που παλεύουν για σταθερή δουλειά με δικαιώματα .»

Τρίκαλα 16 Ιούλη 2017

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων  Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.