Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων. 
Όλοι έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει το λαό , αυτόν , που πριν δύο χρόνια , τον παρακαλούσε για την ψήφο προκειμένου να αλλάξει την κατρακύλα του τόπου , να απαλλάξει τη χώρα από τους δανειστές και να…σχίσει τα καταστροφικά μνημόνια. Προκαλεί με τον ψευτολαϊκισμό την κοινωνία , που αντί να την αναστήσει την έριξε στον Καιάδα της φτώχειας , της ανεργίας και της μετανάστευσης.

Η συγκυβέρνηση του ψεύδους , της απάτης και του αυταρχισμού μοιάζει με ένα μεγάλο παγόβουνο , που λιώνει στον καύσωνα της αποτυχίας και των αποκαλύψεων , για τη δράση συγκεκριμένων στελεχών της και κυρίως του Καμμένου και του Πολάκη. Οι πρωτοφανείς και απροκάλυπτες παρακρατικές μεθοδεύσεις , οι άστοχες και αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη , οι επαφές με ισοβίτες και τα απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών , δίνουν το δικαίωμα στην αντιπολίτευση , για ασφυκτική πολιτική πίεση. Οι κυβερνώντες τα έχουν χαμένα , αφού τίποτε δεν βγαίνει με βάση τα όσα διαλαλούσαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Φαινομενικά τα δύσκολα…πέρασαν αλλά , δυστυχώς , τα…πιο δύσκολα ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Πήραν την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δις ευρώ , που θα την δώσουν αμέσως στους δανειστές αλλά στο…ξέφωτο δεν βγήκαν. Κάτι τέτοιο ούτε φαίνεται στον ορίζοντα ούτε το προγραμματίζουν οι…θεσμοί και το ΔΝΤ. Το πράσινο φως για την εκταμίευση…άναψε, όπως ήταν αναμενόμενο , το βαρύ πολιτικό κλίμα και τα σενάρια Ανασχηματισμού δεν αφήνουν το Μαξίμου να…αναπνεύσει ούτε μια στιγμή.

Το καλοκαίρι κάθε άλλο παρά ανέμελο θα είναι για τους Τσίπρα – Καμμένο. Ο…αναβρασμός της κοινωνίας , το βαρύ πολιτικό κλίμα , από τις πρωτοφανείς ενέργειες των Καμμένου-Πολάκη , οι εξελίξεις στο εξωτερικό και οι φτωχές επιδόσεις υπουργών , που είναι στο στόχαστρο των δανειστών είναι μεγάλα εμπόδια. Έρχεται το φθινόπωρο η Τρίτη Αξιολόγηση με νέα κυβέρνηση στη Γερμανία πιθανώς με συνεργασία των CDU και του FDP των φιλελευθέρων , οι οποίοι έχουν διατυπώσει δυσμενείς θέσεις για το ελληνικό θέμα. Έτσι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται ανάμεσα σε ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ και οι επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι γι’αυτήν και πολύ πιο δύσκολοι για τους πολίτες αφού αυτοί θα πληρώσουν το…μάρμαρο της αποτυχημένης συγκυβέρνησης.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και να προετοιμαστεί το έδαφος , για τις πολιτικά επώδυνες αποφάσεις , ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Οι φόροι , που πρέπει να πληρωθούν για εισοδήματα και για ΕΝΦΙΑ είναι ένα…τεράστιο βουνό , τη στιγμή που η ανεργία και τα λουκέτα , στην ήδη νεκρή αγορά , τρελαίνουν τους πολίτες. Οι πλειστηριασμοί και το κύμα των κατασχέσεων , για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες θα αναστατώσουν την κοινωνία και θα διαλύσουν τα πάντα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όλα είναι πιθανά να συμβούν ακόμα και οι αλλαγές των εσωκομματικών ισορροπιών , αφού ούτε το χρέος ρυθμίστηκε ούτε η ποσοτική χαλάρωση από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο…υδράργυρος ανεβαίνει στο μέγαρο Μαξίμου και υπουργοί και βουλευτές κρατούν αποστάσεις από το Καμμένος και Πολάκης GATE. Η ρήξη με την κοινωνία είναι δεδομένη και γνωστή , αφού με πρόσφατες δημοσκοπήσεις το 80% των πολιτών είναι αντίθετο με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ενώ η ρήξη με τη Δικαιοσύνη , την εκκλησία μαζί με το παράλληλο νόμισμα του Βαρουφάκη και τις δηλώσεις του Φίλη για εξεταστική επιτροπή δείχνουν πως σύντομα θα την ΚΑΝΟΥΝ με…ελικόπτερο , που θα πιλοτάρει ο…Καμμένος…!


Καταρρέουν και το γνωρίζουν όλοι τους μόνο που τους αρέσουν τα…λεφτά και η…εξουσία και επιδιώκουν κάποιο…μάννα εξ ουρανού που δυστυχώς δεν θα έρθει. Οι εξελίξεις μάλλον θα είναι σαρωτικές και ξαφνικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.