Τελευταίες Ειδήσεις

Το ΠΔ για τις δράσεις στα Μετέωρα στο ΔΣ Καλαμπάκας


Με έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας για το ΠΔ αναφορικά με τις δράσεις στο χώρο των Μετεώρων μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.
Μετά το θόρυβο των τελευταίων ημερών για το όλο θέμα κοινή διαπίστωση ήταν πως το σώμα σύρθηκε από τις εξελίξεις και η πρόταση της αντιπολίτευσης η οποία δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου μπορεί να δεχθεί βελτιώσεις και τροποποιήσεις ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή καθώς δεν είναι ότι καλύτερο για τον τόπο, την κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους να υπάρχουν αντιπαραθέσεις που μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν ζητώντας να κληθούν όλοι να καταθέσουν προτάσεις ώστε να κλείσει το θέμα.
Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο κ. Κεραμίδας ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της απόλυσης των 19 συμβασιούχων με απόφαση Δημάρχου κάτι που δεν έγινε αποδεκτό κατά πλειοψηφία.

Ακολούθως ο κ. Τούλας έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για τις καταγγελίες που έχουν γίνει ζητώντας ενημέρωση για την στάση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ενώ η κ. Χαρτοπούλου ζήτησε πληροφορίες για το καθεστώς των αδειών λειτουργίας τουριστικών περιπτέρων έξω από τις Ιερές Μονές των Μετεώρων κάνοντας λόγο για σωστή διαβούλευση και την αναγκαιότητα να ακουστούν και οι απόψεις των συμβούλων της συμπολίτευσης.
Ο κ. Σινάνης είπε ότι η Δημοτική Αρχή δεν υιοθετεί τη συζήτηση για τη συζήτηση και όταν χρειαστεί θα καταθέσει πρόταση όπου πρέπει  και την οποία έχει έτοιμη.
Ο κ. Νταμπαλής της Κίνησης "Μετέωρα για Όλους" ανέγνωσε το παρακάτω κείμενο:
«Θέλουμε να εκφράσουμε σε όλους τους τόνους την πλήρη αντίθεσή μας με τη διαδικασία που θα λάβει χώρα στο δημοτικό συμβούλιο και αφορά στην κατάθεση προτάσεων σχετικά με το ΠΔ. Πρόκειται για κατάπτυστη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, η οποία χρησιμοποιώντας μικροπολιτικάντικους τακτικισμούς, επιχειρεί να φέρει για άλλη μια φορά την κοινωνία Καστρακίου και Καλαμπάκας προ τετελεσμένων, χωρίς ποτέ να ερωτηθεί και να εκφράσει τη βούλησή της.
Συμμέτοχη στη φαρσοκωμωδία είναι μερίδα δημοτικών συμβούλων, της κατ’ όνομα «αντιπολίτευσης», με ένα «εναλλακτικό» Π.Δ, που μόνο ειρωνικό μειδίαμα μπορεί να φέρει. Όποιος καταθέτει προτάσεις συμφωνεί επί της αρχής με την έκδοση ΠΔ και επι της ουσίας συναινεί στην εκχώρηση δημόσιας γης.
Ζητούμε τη συγκρότηση νόμιμης Επιτροπής Διαβούλευσης, απαιτώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία να παγώσει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Ζητούμε την κατάργηση του σκανδαλώδους νόμου 2351. Καλούμε τους όλους τους πολίτες του δήμου Καλαμπάκας να διακόψουν την εν λόγω διαδικασία που αποτελεί μέγιστο εμπαιγμό προς όλους μιας ανάλγητης δημοτικής αρχής. Η μεθόδευση που επιχειρείται αποτελεί φιάσκο».

Ακολούθησαν διάφορες τοποθετήσεις και δεν έλειψαν για άλλη μια φορά οι αντιπαραθέσεις με τους παριστάμενους πολίτες και εκπροσώπους φορέων που επέπληξαν τους αρμοδίους για την εν γένει στάση και συμπεριφορά τους έναντι των συνδημοτών.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.