Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργία Επισιτισμού – Τουρισμού

Μετά από Συνεδρίαση της  ολομέλειας της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού στις 20 Ιούνη/2017,  αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει κλαδική πανελλαδική απεργία για τις 20 Ιουλίου 2017, υιοθετώντας το κάλεσμα σωματείων από όλη τη χώρα, για οργάνωση της πάλης απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, από την κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τα παραρτήματα του Συνδικάτου να μπουν ακόμα πιο δυναμικά στην μάχη για τη προετοιμασία της απεργίας στις  20 Ιούλη 2017.  
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εργατικά Σωματεία, Συνδικάτα, Ε.Αγώνα σε κλάδους δουλειάς που είναι στην δύναμη του ΠΑΜΕ, καλούμε τα σωματεία, τα Δ.Σ. που είναι στον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού,  άμεσα να συνεδριάσουν να οργανώσουν την απεργία και στο Νομό μας.
Καλούμε κάθε συνάδελφο που δουλεύει στον κλάδο του Τουρισμού Επισιτισμού,  ανεξάρτητα την ειδικότητα, τη σχέση εργασίας, τη χώρα που κατάγεται, να κάνει το βήμα, να σπάσει το φόβο, να μπει μπροστά στη μάχη για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.  

Οι ταξικές Δυνάμεις με τα εργατικά Σωματεία, Συνδικάτα, που είναι στην δύναμη του ΠΑΜΕ, θα βάλλουμε τα δυνατά μας για να βγει στο προσκήνιο η αλήθεια για το τουρισμό και την ανάπτυξη που τάχα ωφελεί τους εργαζόμενους.  
Να βγει στο προσκήνιο ότι πίσω από τα ρεκόρ αφίξεων και τζίρου, πίσω από τη χλιδή των υπερσύγχρονων ξενοδοχείων και κέτερινγκ, κρύβεται η άγρια εκμετάλλευση που δεχόμαστε.
Να βγει στο προσκήνιο η σύγχρονη σκλαβιά που κρύβεται με τις  συμβάσεις μιας μέρας και τα δουλεμπορικά  γραφεία, που κρύβονται οι μισθοί των 500 και 400 ευρώ, η απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά.
Να βγει στο προσκήνιο οι ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι νέοι εργαζόμενοι, πρακτικάριοι κτλ.  
Να βγει στο προσκήνιο οι αυταπάτες που καλλιεργούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, και τα κόμματα τους, ότι με την «ανάπτυξη» θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι.   
Ø  Στην Ελλάδα της πρωτόγνωρης τουριστικής ανάπτυξης, με έσοδα που ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 15 δις ευρώ τα οποία βγαίνουν από τη δουλειά των εργαζομένων , η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ενώ παράγει αυτόν τον τεράστιο πλούτο, δεν μπορεί να επιβιώσει.
Ø  Στην Ελλάδα των 30 εκ. τουριστών, των 10.000 ξενοδοχείων, των δεκάδων χιλιάδων επισιτιστικών καταστημάτων, ελάχιστοι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν διακοπές κι αναψυχή.
Αυτός είναι ο τουρισμός που επιβάλλουν και που καταστρέφει κάθε μικρομάγαζο, κάθε επαγγελματία που έχει να ανταγωνιστεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν να φέρουν παντού, σε όλους τους κλάδους.   
Για αυτό η Απεργία στον Τουρισμό είναι μια σημαντική ταξική σύγκρουση, στην αποκαλούμενη από τα κόμματα του κεφαλαίου και τους ξενοδόχους «ατμομηχανή της ανάπτυξης».
 Στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού -Επισιτισμού, καλούμε τους εργαζόμενους, τα  συνδικάτα κάθε κλάδου πρέπει να πρωτοστατήσουν στην στήριξη της Απεργίας. Να εκφραστεί πολύμορφα η Αλληλεγγύη από όλα τα συνδικάτα, σωματεία στο Νομό μας όλων των κλάδων, από τους μαζικούς φορείς των μικρών επαγγελματιών, της φτωχής αγροτιάς που συνθλίβονται καθημερινά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους.
Έχουμε κοινά συμφέροντα, που είναι στην αντίπερα όχθη από την «ανάπτυξή» τους, τους ανταγωνισμούς τους, που μόνο φτώχια, πολέμους και βάσανα προκαλούν στην πλειοψηφία του λαού
Ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι χωρίς εμάς δε δουλεύει κανένα ξενοδοχείο, κανένα κέτερινγκ, καμία επιχείρηση.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Ιούλη!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.