Τελευταίες Ειδήσεις

Εγκαίνια για Κέντρο Κοινότητας και ΚΕΠ Υγείας στην Καλαμπάκα



Αυλαία για δυο νέες και σημαντικές δομές στο Δήμο Καλαμπάκας με την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Κοινότητας αλλά και του ΚΕΠ Υγείας που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης.
Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, εργαζομένων και πολιτών τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός με την ευλογία της τοπικής εκκλησίας ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Μετά το πάς του αγιασμού χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης ο οποίος ανέφερε ότι ένας κλειστός χώρος μέχρι πριν λίγο καιρό,θα έχει  πλέον ρόλο πολύ σημαντικό και μάλιστα κοινωνικό εξυπηρετώντας τους δημότες της Καλαμπάκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Μπουτίνας ο οποίος συνεχάρη το Δήμο για την πρωτοβουλία που είχε να  φέρει στην έδρα του Δήμου Καλαμπάκας δύο νέες σημαντικές κοινωνικές δομές και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία διαβεβαιώνοντας ότι Δήμος και Περιφέρεια θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια.

Ακολούθως η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Μπαντέκα-Νάνη αναφέρθηκε στους σκοπούς των νέων δομών οι οποίες στον τομέα του αντικειμένου της η κάθε μια έχουν συμβουλευτικό και ενημερωτικό προς το κοινό χαρακτήρα.
Σημείωσε πως  το ΚΕΠ Υγείας θα ενημερώνει τους δημότες σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου, και αφ’ ετέρου το Κέντρο Κοινότητας θα αποτελεί ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας.

Ωστόσο υπογράμμισε  ότι η ανάγκη λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών καταδεικνύει πως  το κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει τις συνεχώς αυξανόμενες σε αριθμό ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ότι διαπιστώνεται σημαντική έλλειψη ενημέρωσης σε θέματα υγείας και δη προληπτικής ιατρικής που μας θωρακίζει απέναντι σε νοσήματα που μαστίζουν τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.  




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.