Τελευταίες Ειδήσεις

Ετήσιο μνημόσυνο Μακαριστού Γέροντος Ευγενίου




 Με την ευλογία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Ιωαννίνων και τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεώς Σταγών και Μετεώρων  κ. Μαξίμου, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου γέροντος Ευγενίου Θεοδοσιάδη. 
Της Θείας Λειτουργίας και του ετησίου μνημοσύνου  το οποίο τελέστηκε στην Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Σιαμάδων προεξήρχε ο Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης  Νήφων Καψάλης, συμπαραστατούμενος από  τον  Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Μακάριο Ιακωβάκη όπως και Ιερομόναχοι των Ιερών Μονών των Μετεώρων. 
 Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο πατήρ Μακάριος σε ομιλία σκιαγράφησε τη ζωή και τον γλυκό χαρακτήρα του Μακαρίστου γέροντος  Ευγενίου ενώ ο Πρωτοσύγκελλος λίγο πριν το τέλος του μνημοσύνου τόνισε την ευλογία που είχαν οι νεότεροι  ιερείς, όπως και ο ίδιος, να έχουν ως παράδειγμα στην ιερατική σταδιοδρομία τους, το βίο και το θυσιαστικό πνεύμα του γέροντος  Ευγενίου και του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Σεραφείμ οι οποίοι έφυγαν για την άνω Ιερουσαλήμ μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου.

Μετά το πέρας προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι της μονής το κέρασμα του μνημοσύνου.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.