Τελευταίες Ειδήσεις

Τουρνουά ποδοσφαίρου στον Βόλο ενάντια στην ξενοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό



Το 1ο Τουρνουά Φιλίας και συναδέλφωσης των λαών είναι πλέον γεγονός. Ήταν ένα τουρνουά όπου όλες οι ομάδες έβαλαν γκολ στην αλληλεγγύη, ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Στο φιλόξενο Olimpico Sport Club, έγιναν ωραία παιχνίδια, χωρίς νικητές και ηττημένους και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Όλα κύλησαν άψογα και όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι και αγκαλιασμένοι από το γήπεδο. Οι διοργανωτές, Ομάδα Υποστήριξης Προσφύγων Βόλου, ΠΣΑΤ και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, μαζί με τις ομάδες φιλοξενούμενων προσφύγων στο ΜΟΖΑ, των Δικηγόρων, των Παλαιμάχων Ολυμπιακού Β. και Νίκης και των πρωταθλητών και αήττητων Αστυνομικών ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστειλαν μηνύματα φιλίας προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όλοι οι παίκτες των ομάδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσέφεραν θέαμα, με την ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας να παίρνει την πρώτη θέση στο τουρνουά σημειώνοντας τρεις νίκες. Επιβλήθηκε 1-0 των Δικηγόρων, 3-1 των Προσφύγων και 5-1 της μικτής ομάδας παλαιμάχων Ολυμπιακού, Νίκης και ΠΣΑΤ.
Τη 2η θέση κατέλαβε η μικτή ομάδα παλαιμάχων Ολυμπιακού, Νίκης και ΠΣΑΤ, σημειώνοντας δύο νίκες, 2-0 επί των Προσφύγων και 2-1 επί των Δικηγόρων, ενώ ηττήθηκε με 5-1 από την ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Οι Δικηγόροι κατέλαβαν την 3η θέση με μία νίκη επί των Προσφύγων με 2-1 και δύο ήττες, ενώ οι Πρόσφυγες τερμάτισαν στην 4η θέση, χάνοντας και τα τρία παιχνίδια που έδωσαν.
Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησαν βραβεύσεις στις ομάδες που έλαβαν μέρος στο τουρνουά. Βραβεύτηκε, τόσο από τον ΠΣΑΤ, όσο και από την ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ο βετεράνος Βολιώτης δημοσιογράφος Δημήτρης Μπάτσιος, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου προσέφερε βιβλία στον ΠΣΑΤ, στην ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και στους Πρόσφυγες, καθώς και τρεις μπάλες ποδοσφαίρου στους Πρόσφυγες.
Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές δόθηκαν αναμνηστικές μπλούζες και μετάλλια, ενώ προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά. Υπήρξε ιατρική κάλυψη, καθώς παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης. Παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Ιάσονας Αποστολάκης και Φωτεινή Κοκκινάκη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι μόχθησαν και συμπαραστάθηκαν για να πετύχει η διοργάνωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στον Γιάννη Σίμο και στους αδελφούς Τσουρέλη, στον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, κ. Σωτήρη Τριανταφύλλου, στην προϊσταμένη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κα Ιωάννα Ράμμου, στους καθηγητές φυσικής αγωγής Παναγιώτη Παπαρρίζο, Δημήτρη Βαταμίδη, Σωτήρη Πετσιμέρη, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η οποία διέθεσε το πούλμαν για τη μεταφορά των προσφύγων του ΜΟΖΑ και των οικογενειών τους, στον Α.Σ. «Δημητριάς», στον Δημήτρη Κουτσό την Ευγενία Φραγκούλη στη Σοφία Χαλκιά, στην ΕΨΑ, στον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας ταξίαρχο Γιάννη Τόλια, στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και στον πρόεδρο Ευθύμη Τσάμη, στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και τον γενικό γραμματέα Βασίλη Μπακαλιάνο, στην Μικτή ομάδα παλαιμάχων Νίκης και Ολυμπιακού Βόλου, στον υπεύθυνο Δομής ΜΟΖΑ Ανδρέα Παπακώστα, στον υπεύθυνο της DRC Δημήτρη Νιζάμη, στην εταιρεία Στάμος Α.Ε. Βιομηχανία Ζύμης και το Ideal Cafe.
Σημειώνεται ότι από την πλευρά της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, συμμετείχαν στους αγώνες, ο πρόεδρος Δημήτρης Χορταργιάς, ο Έφορος Γιάννης Γιαννακόπουλος και τα μέλη της Ένωσης κ.κ. Δημήτρης Μπάτσιος και Ευθύμης Χούτας.
Τελικά, αποδείχθηκε γι’ άλλη μια φορά πως όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, έχουμε δικαίωμα στη ζωή, έχουμε δικαίωμα στη δημιουργία.






Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.