Τελευταίες Ειδήσεις

Υπό απόλυση εργαζόμενοι της ΕΑΣ Καλαμπάκας-



Τον δρόμο της βίαιης εξόδου από την εργασία απειλούνται να ακολουθήσουν εργαζόμενοι της ΕΑΣ Καλαμπάκας εάν δεν υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις οι οποίες  περιλαμβάνουν  και περικοπές απολαβών που αγγίζουν τα 200 ευρώ μηνιαίως.
Η απόλυση απειλεί άμεσα οκτώ υπαλλήλους της Συνεταιριστικής Οργάνωσης και μάλιστα οι επτά εξ αυτών είναι παλαιοί εργαζόμενοι σε σύνολο 19 ατόμων που είναι το συνολικό προσωπικό που απασχολείται από την ΕΑΣ Καλαμπάκας.
Τα σύννεφα των οικονομικών δυσκολιών ξεκίνησαν να σκεπάζουν εδώ και καιρό την ΕΑΣ και όπως πληροφορούμαστε η διοίκηση της βρίσκεται σε δεινή θέση και έντονα προβληματισμένη καθώς αδυνατεί να εισπράξει τα οφειλόμενα από πελάτες που συναλλάσσονται με αυτή.
Ερωτηθείς σχετικά για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τελευταία ο Πρόεδρος της κ. Κόττης επιβεβαίωσε ότι πράγματι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες εξ αιτίας της ασυνέπειας πελατών που κατ΄ επανάληψη κλήθηκαν να εξοφλήσουν, χωρίς ανταπόκριση και μάλιστα τους προτάθηκε να αρχίσουν να καταβάλλουν έστω και τμηματικά κάποια χρήματα καθότι η οικονομική κρίση όπως είναι κατανοητό έχει επηρεάσει άπαντες.

Μπροστά λοιπόν σε αυτή την οικονομική δυσκολία όπως είπε ο κ. Κόττης προτάθηκε στο προσωπικό να αποδεχτεί περικοπές αποδοχών που αγγίζουν τα 200 ευρώ μηνιαίως κάτι που αποδέχτηκαν οι μισοί και πλέον ενώ ο προαναφερθείς αριθμός εργαζομένων αντέδρασε μη αποδεχόμενος τις νέες μειώσεις.
Βέβαια ο πρόεδρος της ΕΑΣ είπε ότι θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό επισημαίνοντας ότι είναι μια λύση ανάγκης για να αποφύγουμε τα χειρότερα και μόλις επανέλθουμε στα κανονικά μας επίπεδα οι μισθοί θα επανέλθουν εκεί που βρίσκονταν. Αυτό φυσικά όπως πληροφορούμαστε οι παραπάνω εργαζόμενοι δεν το υιοθετούν-καθότι και στο πρόσφατο παρελθόν υπέστησαν περικοπές-και έτσι αντέδρασαν μη αποδεχόμενοι να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις επικαλούμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα και κεκτημένα.
 Κατόπιν αυτών και όπως οι ίδιες ασφαλείς μας πληροφορίες αναφέρουν η Διοίκηση της ΕΑΣ δια του πληρεξουσίου δικηγόρου κάλεσε εγγράφως τους οκτώ εργαζόμενους να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις και  σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με άμεση απόλυση.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και έχουν προκαλέσει ως είναι λογικό αναστάτωση και προβληματισμό στους κόλπους των εργαζομένων ενώ οι ίδιοι διεμήνυσαν ότι τα λάθη και τις παραλείψεις των διοικούντων δεν μπορούν να τα πληρώνουν εκείνοι.
Επ΄ αυτού ο κ. Κόττης ερωτηθείς σχετικά είπε ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν με υψηλά ενδεχομένως ρίσκα και κανόνια που έπεσαν με ακάλυπτες επιταγές από εμπόρους προς την ΕΑΣ η οποία κινήθηκε δικαστικά για να εισπράξει τα οφειλόμενα αλλά ως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση όλοι μαζί εργαζόμενοι και διοίκηση πρέπει να προσπαθήσουν για την επίλυση της όλης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες. Οπότε αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις επί του σοβαρότατου ζητήματος που έχει δημιουργηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.