Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στον Προφήτη Ηλία Καλαμπάκας



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε στην Καλαμπάκα η μνήμη του Προφήτη Ηλία στο φερώνυμο εξωκκλήσι που βρίσκεται στον γραφικό λόφο στην Δυτική είσοδο της πόλης.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το απόγευμα της Τετάρτης πλήθος Καλαμπακιωτών και πιστών από την ευρύτερη περιοχή ανηφόρισαν στο γραφικό εκκλησάκι για να προσκυνήσουν στη χάρη του Προφήτη Ηλία και να παρακολουθήσουν την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.
Ιερείς της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων τέλεσαν τον πανηγυρικό εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας μετά το πέρας του οποίου ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και δύναμη για να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες των καιρών.

 Σημειώνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στο αγαπητό για όλους τους Καλαμπακιώτες εξωκκλήσι συνεχίζονται και σήμερα με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων επ ευκαιρία της εορτής του Προφήτη Ηλία σηματοδοτεί και το άνοιγμα της ετήσιας εμποροπανήγυρης της πόλης.
Τον Πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας κ. Σινάνης Αθανάσιος, ο Πρόεδροες της ΤΚ Καστρακίου κ. Γιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και φορέων και πλήθος πιστών.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.