Τελευταίες Ειδήσεις

Στις 6 Οκτωβρίου η εκλογή Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων-14 Σεπτεμβρίου ο κ. Ιερώνυμος θα γνωστοποιήσει την απόφασή του


Tο φθινόπωρο τελικά θα γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων στην φερώνυμη χηρεύουσα Μητρόπολη.
Αυτό προκύπτει  σύμφωνα με έγγραφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που απεστάλει σε όλους τους Μητροπολίτες, από 3 έως 6 Οκτωβρίου 2017 συνέρχεται στην τακτική της Συνεδρία η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά τη θεματολογία της ημερησίας διατάξεως στις 6 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή το σώμα θα εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, σε διαδοχή του Μακαριστού Σεραφείμ όπως αποκαλύπτεται σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας arxon.gr.
Βέβαια παρότι το θέμα εκλογής του νέου Μητροπολίτη μετατέθηκε χρονικά για το προσεχές φθινόπωρο το ενδιαφέρον των υποψηφίων για την χηρεύουσα Μητρόπολη εξακολουθεί να είναι έντονο ενώ και οι βολιδοσκοπήσεις Ιεραρχών για την προώθηση του υποψηφίου της προτίμησής τους συνεχίζεται.
Τα ονόματα έχουν ακουστεί και έχουν γραφεί λίγο καιρό μετά την κοίμηση του Μακαριστού Σεραφείμ αλλά μέχρι στιγμής τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει και ως εκ τούτου η αγωνία κορυφώνεται για όλους εκείνους που επιθυμούν να τοποθετηθούν στην Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Ωστόσο οι κρούσεις που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο μπορεί να είναι αρκετές αλλά από την πλευρά του δεν έχει αποκαλυφθεί τίποτα συγκεκριμένο για την τελική του πρόταση-επιλογή την στήριξη της οποίας θα ζητήσει από την Ιεραρχία τον προσεχή Οκτώβριο.
Πάντως στις προτιμήσεις των υποψηφίων προηγούνται από την τοπική κοινωνία ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης-υποψηφιότητα που ζητήθηκε από τους φορείς της περιοχής να προκριθεί και στηριχθεί από τον Μακαριότατο-ενώ στις προτιμήσεις του κ. Ιερώνυμου περιλαμβάνονται και εκείνες του Αρχιγραμματέα της ΙΣ Επισκόπου Μεθώνης Κλήμη και του Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Θεόκλητου.
Βέβαια ασφαλείς μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει αποκαλύψει σε όλους τους Ιεράρχες ότι την τελική του απόφαση για την πρόταση που θα καταθέσει στην Ιερά Σύνοδο θα γνωστοποιήσει το β΄ραδυ του Σταυρού ήτοι στις 14 Σεπτεμβρίου.
Οπότε υπομονή μέχρι τις 6 Οκτωβρίου και φυσικά με την ευχή το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει άπαντες για την καλύτερη επιλογή του Ιεράρχη που τοποθετηθεί στο θρόνο της χηρεύουσας Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.