Τελευταίες Ειδήσεις

Η δυναμική των ελληνοβουλγαρικών οικονομικών σχέσεων αντικείμενο των συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας



Στα πλαίσια των καθηκόντων της που σχετίζονται με την ιδιότητα της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας, συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, στις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της της Βουλγαρίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κύριος Ρούμεν Ράντεφ, επισκέφτηκε την Ελλάδα συνοδευόμενος από υπουργούς της βουλγαρικής κυβέρνησης και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Βουλής, ενώ παρακάθησε και σε επίσημο δείπνο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Δριτσέλη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Βούλγαρο Πρόεδρο καθώς και με αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης της Βουλγαρίας,ζητήματα διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή της, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας για τη συνεχή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και τη κοινή πρόοδο ανάμεσα στις δύο χώρες.


Όπως υπογράμμισε η κυρία Δριτσέλη, η Ελλάδα και η Βουλγαρία αποτελούν σταθερούς εταίρους  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μπορούν να συμβάλλουν στην ευημερία και των δύο λαών. Εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ραγδαία αύξηση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, σημειώνοντας ότι το τουριστικό ρεύμα από τη γείτονα χώρα κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας δεσμεύτηκε τέλος, να συμβάλλει και προσωπικά στην ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη των Μετεώρων ως μοναδικού τουριστικού προορισμού για τη Βουλγαρία, με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει στη γείτονα χώρα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού προς την Ελλάδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.