Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ…ΑΛΜΥΡΟΣ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.
Ο διακαής πόθος , τόσο των πολιτικών κομμάτων όσο και των πολιτικών ανδρών , να μπουν στην εξουσία και να κερδίσουν τις εκλογές , τους οδηγεί σε λαϊκιστικό παραλήρημα και σε απαράδεκτες υποσχέσεις. Αυτό στην Ελλάδα είναι σχεδόν ΚΑΝΟΝΑΣ , σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη , όπου τα προεκλογικά προγράμματα είναι εναρμονισμένα όχι μόνο με τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες αλλά και με τις υπάρχουσες δυνατότητες. Στην πατρίδα μας παραβλέπουν την πραγματικότητα και τάζουν <<λαγούς με πετραχήλια>> , προκειμένου να…κλέψουν την ψήφο των πολιτών και να πάρουν τα ηνία της εξουσίας στα χέρια τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , η οποία δεν υλοποίησε ΤΙΠΟΤΑ από όσα υποσχέθηκε. Οι Τσίπρας-Καμμένος παρουσιάστηκαν ως αντιμνημονιακοί και ξεπέρασαν ακόμα και τους μνημονιακούς. Μετέβαλαν τη χώρα σε αποικία των δανειστών και κατέστρεψαν , στην κυριολεξία , κάθε κοινωνική δομή και κάθε εργασιακή σχέση. Με ψεύτικα λόγια πήραν την κυβέρνηση και με ψέματα και με λαϊκιστικούς ελιγμούς προσπαθούν να σώσουν το πολιτικό τους…σαρκίο.


Ο λαϊκισμός , όμως , οσάκις συγκρούστηκε με την πραγματικότητα , με τα όνειρα και τις ελπίδες του λαού , ηττήθηκε κατά κράτος και το πολιτικό τέλος των λαϊκιστών ήταν τραγικό. Οι ανέξοδες υποσχέσεις δεν βλάπτουν μόνο αυτούς που τις δίνουν. Έχουν και τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του πολιτεύματος , στη δομή της κοινωνίας και στην πραγματική οικονομία. Ο λογαριασμός του λαϊκισμού είναι πολύ αλμυρός και τον πληρώνει ο λαός.

Γέμισαν οι πόλεις και οι δρόμοι της χώρας μας από… βουνά σκουπιδιών. Μια εικόνα , που δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα στους πολίτες , στους τουρίστες και στην οικονομία. Η λαϊκή θυμοσοφία λέει πως <<ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο…χαίρεται>> , γιατί από τον δεύτερο χρόνο αρχίζουν τα προβλήματα. Οι Τσίπρας-Καμμένος έδωσαν , αφειδώς , υποσχέσεις με τις ψευτοεπαναστατικές τους διακηρύξεις , και δήλωσαν ότι θα λύσουν τα προβλήματα των συμβασιούχων , που εργάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι θα ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους. Δυστυχώς , έμειναν μόνο στα…λόγια.

Οι κίβδηλες υποσχέσεις οδήγησαν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους των ΟΤΑ στην απελπισία και εργαζόμενοι και κοινωνία βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα , που έχει όχι μόνο οικονομικές διαστάσεις αλλά που επηρεάζει και την υγεία των πολιτών , σε περίοδο μάλιστα μεγάλων θερμοκρασιών. Την ώρα που χιλιάδες συμβασιούχοι ζητούν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της , οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε δεκάδες τόνους απορριμάτων και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , δημοσκοπικά , φτάνουν στο τελευταίο σκαλί της σκάλας του κακού…!

Ο λαϊκισμός είναι καταστροφική έξη και πληρώνεται πολύ ακριβά. Εξαπάτησαν τους συμβασιούχους και έπνιξαν τη χώρα στα σκουπίδια. Τώρα επικαλούνται το σύνταγμα το οποίο όμως αλλάζει μόνο ο λαός. Οι…μανούβρες για ανασχηματισμό δείχνουν καθαρά , πως αλλάζουν γιατί βουλιάζουν. Τίποτα , όμως , δεν τους σώζει , γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκόρπισαν στην πατρίδα μας μόνο φτώχεια και δυστυχία.


Μήπως ήρθε η ώρα να αποφασίσουν οι πολίτες για το ποια κυβέρνηση θέλουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.