Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στον Άγιο Λουκά Ξηροκάμπου Καλαμπάκας


 Με την δέουσα λαμπρότητα και την θρησκευτική κατάνυξη τιμάται και φέτος ο Άγιος Λουκάς, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Ιατρού και Θαυματουργού στον Ξηρόκαμπο Καλαμπάκας.
Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου  και ώρα 18:00 με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας προεξάρχοντος  του Καθηγουμένου της ΙΜ Αγίου Γεωργίου Αύρας Αρχιαμνδρίτη Δωρόθεου συμπαραστατούμενου από τον εφημέριο του Ξηροκάμπου, πατέρα Αχίλλειο, μοναχούς και ιερείς της Μητροπόλεως.
Τον εσπερινό παρακολούθησαν πλήθος πιστοί οι οποίοι συνέρρευσαν στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου από κάθε γωνιά της Καλαμπάκας, του νομού αλλά και εκτός ορίων αυτού καταδεικνύοντας την πίστη και την αγάπη τους στον Θαυματουργό Άγιο.

Στον πανηγυρικό της ημέρας ‘έγινε αναφορά στο βίο και τα έργα του Αγίου την μνήμη του οποίου τιμούμε και τονίστηκε  η ανάγκη αγάπης προς τον πλησίον μας αλλά και την πίστη προς την Ορθοδοξία μας.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή ανήμερα της εορτής του Αγίου με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Παράκληση του Αγίου στις 7 το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών τέθηκε  προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου Λουκά του Ιατρού που φυλάσσεται στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Ξηροκάμπου όπου τα θαύματα του έχουν γίνει γνωστά και οι πιστοί σπεύδουν καθημερινά να προσκυνήσουν στη χάρη του.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.