Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές θα καταλήξουν σε μια συμβιβαστική συμφωνία αυτή την εβδομάδα, ένα βήμα που θα αποδεσμεύσει περισσότερα δάνεια για την Αθήνα, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Βερολίνο.

«Χρειάζεται να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία»

Να αλλάξει εγκαίρως την τρέχουσα νομισματική πολιτική της καλεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, προειδοποιώντας ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια προκαλούν προβλήματα σε κάποιες περιοχές του κόσμου.

«Η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική σε πολλές περιοχές ενθάρρυνε την αδικαιολόγητη ανάληψη κινδύνων, την πολιτική εφησυχασμού, την κακή κατανομή κεφαλαίων και τις φούσκες στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν αντιστραφεί εγκαίρως», ανέφερε ο Σόιμπλε σε ομιλία του.
«Χρειάζεται να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία», δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) έχει ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και η ΕΚΤ έχει πρόσφατα προχωρήσει σε μικρές τροποποιήσεις στο ανακοινωθέν της με ένα τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι υποδεικνύει μια παρόμοια κατεύθυνση.