Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

Αλλαγή παιχνιδιού για την Αθήνα με Γαλλική πρωτοβουλία-Αντί για χρέος, αναπτυξιακά κονδύλια

Meteora Voice | 7:52 π.μ. Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 |
Posted on
 • Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες


 • Την αλλαγή παιχνιδιού για την Ελλάδα από το χρέος στην ανάπτυξη επιχειρεί από χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Μπρούνο Λε Μερ σε μια σειρά συναντήσεων με τους βασικούς πρωταγωνιστές τους ελληνικού προγράμματος. Μετά τις χθεσινές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ Βόλφκανγκ Σόϊμπλε , και της Ιταλίας κ. Πιέρ Κάρλο Παντοάν, σήμερα, θα συναντηθεί και με την προκάτοχο του σημερινή επικεφαλή του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ για το θέμα της Ελλάδας.
  Στόχος του κ. Λε Μέρ είναι να εξηγήσει σε όλους την Γαλλικής λύση για το ελληνικό χρέος . Την σύνδεση δηλαδή της αποπληρωμής του χρέους με τον οικονομικό κύκλο της χώρας μας.

  Όταν η Ελλάδα έχει θετική ανάπτυξη να αποπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις σε τοκοχρεολύσια και όταν δεν μπορεί να γίνει διευκόλυνση μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής και της εξασφάλισης περιόδου χάριτος.
  Αν και το σχέδιο δεν είναι γερμανικού τύπου , δηλαδή ζυγισμένο και κοστολογημένο όπως τα αντίστοιχα του ESM φαίνεται όλοι να το συζητούν.
  Εκεί που φαίνεται όμως να συμφωνούν όλοι στο σημείο της Γαλλικής πρότασης που θέλει να δοθεί μια γενναία αναπτυξιακή ώθηση με ευρωπαϊκά κονδύλια προς την Ελλάδα ώστε να ανακάμψει οριστικά η οικονομία και να χρειαστούν τελικά πολύ λιγότερα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
  Σε αυτό συμφωνεί ακόμη και ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε αφού συμφωνεί και με την βασική του φιλοσοφία για την Ελλάδα.
  Ότι δηλαδή η χώρα μας δεν πρόκειται να βγεί από την κρίση με «χορηγίες» στην ελάφρυνση χρέους από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης αλλά με τις δικές της δυνάμεις και την βοήθεια των εταίρων της να επικεντρώνεται σε κονδύλια που θα βοηθήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί.
  Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλες τις συναντήσεις του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συνάντησε θετική ανταπόκριση αφού ένα αναπτυξιακό πακέτο θα εκτόνωνε τις άσχημες εντυπώσεις που άφησε η αποτυχία του Eurogroup του Μαΐου και θα έδειχνε και μια διάθεση συναίνεσης και βοήθειας προς την Ελλάδα.
  Οι δίαυλοι του νέου αναπτυξιακού πακέτου μπορεί να είναι πολλοί. Οι συνέχιση της διευκόλυνσης που παρέχεται στην Ελλάδα για να κονδύλια του ΕΣΠΑ όπου η κρατική συμμετοχή μπορεί να παραμείνει στο απολύτως ελάχιστο 5% με το 95% των κονδυλίων προς τα συγχρηματοδοτούμενα έργα να προέρχονται από κοινοτικούς πόρους.
  Μπορεί να συζητηθεί και ένα ακόμη χαμηλότοκο δάνειο για την ενίσχυση της απασχόλησης συμπληρώνοντας έτσι το κενό που άφησε η ελληνική πρόταση για δάνειο με το ίδιο σκοπό από την Παγκόσμια Τράπεζα.
  Μεγάλη ευκαιρία για την διοχέτευση της Ευρωπαϊκής βοήθειας μπορεί να προσφέρει και η δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας που πήρε πρόσφατα την έγκριση των δανειστών.
  Ως γνωστό στην νέα Τράπεζα υπάρχει σχεδιασμός να συμμετέχουν η Γερμνανική KFW η γαλλική National Development Agency, η ιταλική Cassa Depositi e Prestiti και η βρετανική British Business Bank.. Είναι λοιπόν σχετικά εύκολο με μια απόφαση η συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών να μεγαλώσει σημαντικά.
  Την λύση ενός έξτρα αναπτυξιακού πακέτου για την Ελλάδα με τις απαραίτητες διευκολύνσεις όπου αυτές χρειάζονται βλέπει με πολύ καλό μάτι και η Κομισιόν.
  Η Επιτροπή έχει κάνει ήδη τις κινήσεις της από το 2015 με τις αυξημένες προκαταβολές του ΕΣΠΑ και την ανοιχτή πρόταση για συμμετοχή στο πακέτο Γιούνκερ.

  1 σχόλια :

  Fillon Stéphanne είπε...

  Γεια σας
  Προσφέρω τα χρήματα του δανείου 2.000 € έως 2.000.000 € άτομα για τα έργα τους. Πάρτε επαφή για περισσότερες πληροφορίες.

  e-mail: stephannefillon@gmail.com

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW