Τελευταίες Ειδήσεις

Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ στους ιδιωτικούς υπαλλήλους


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (συνδυασμός στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο οποίος στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ) χαιρετίζει τους συναδέλφους  για τη συμμετοχή τους στις εκλογές του σωματείου και την ανάδειξη της ΔΑΣ σε πλειοψηφούσα παράταξη  με ποσοστό 38%. Οι συνάδελφοι γύρισαν την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και στους κολαούζους του  παρά τους μηχανισμούς που αξιοποίησαν για να  φοβίσουν τους εργαζόμενους.
Κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών οι παρατάξεις «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»- που σχετίζεται με τις κεντρικές δυνάμεις που εκφράζουν τις εργοδοτικές αξιώσεις σε Μαρινόπουλο/Σκλαβενίτη και η οι αυτοαπαοκαλούμενοι «αριστεροί» της  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ»  με συντονισμένη ενιαία επίθεση και μεθόδευση, απέκλεισαν  εργαζόμενους- μέλη του σωματείου από το δικαίωμα τους, να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες. Με πρόσχημα πως κάποιοι εργαζόμενοι δεν έχουν συμπληρώσει το όριο των 50 ενσήμων για την έκδοση του βιβλιαρίου υγείας  τους απέκλεισαν. Τους θεώρησαν  εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να ψηφίσουν, να εκλεχτούν.
Είναι τέτοιο το μένος τους απέναντι σε συναδέλφους που εργάζονται με τους χειρότερος όρους, που δεν τους δέχτηκαν να ψηφίσουν ακόμη κι όταν αυτοί προσκόμισαν πιο ολοκληρωμένα δικαιολογητικά, που επιβεβαιώνουν την τωρινή εργασιακή σχέση αλλά και δε νοθεύουν τις συλλογικές διαδικασίες (καρτέλα ενσήμων μαζί με υπεύθυνη δήλωση πως δεν έχουν ψηφίσει σε άλλο σωματείο). Ακόμα πιο προκλητικό, που δείχνει και τις πραγματικές τους διαθέσεις, είναι το γεγονός ότι απέκλεισαν εργαζόμενη που προσκόμισε καρτέλα ενσήμων με πάνω από 300 ένσημα και είναι χρόνια μέλος στο σωματείο, αλλά και μέλος του σωματείου  που το βιβλιάριό του ήταν στο νοσοκομείο (είχε κάνει επέμβαση πριν λίγες μέρες και το κρατήσανε για  διαδικαστικούς λόγους) και είχε προσκομίσει μάλιστα και εξιτήριο από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Αυτές οι προθέσεις των δυο προαναφερόμενων παρατάξεων είχαν φανεί από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση , όπου συγκροτήσαν κοινό ψηφοδέλτιο στην εκλογή εφορευτικής με αυτοσκοπό να έχουν την πλειοψηφία σ’ αυτή και να εφαρμόσουν τις άθλιες μεθοδεύσεις τους.
Ιδιαίτερα, οι εργαζόμενοι στον πρώην  Μαρινόπουλο  δέχτηκαν μεγάλη πίεση για να στηρίξουν το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»  των δήθεν «ακομμάτιστων» και «αχρωμάτιστων», που όλη η  επιχειρηματολογία του στηρίζεται σε μια άθλια αντιΠΑΜΕ προπαγάνδα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, αφού ουδεμία σχέση δεν έχει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με τους συγκεκριμένους, καμία σχέση δεν έχουν και οι διεκδικήσεις και οι αγωνίες των εργαζομένων με αυτούς που αποκλείουν εργαζόμενους του κλάδου να ψηφίσουν στο σωματείο τους μετρώντας πόσα μεροκάματα έχουν πραγματοποιήσει. Τι πιο τραμπουκικό και πιο τρομοκρατικό από αυτή την μεθόδευση.
 Κατά τα άλλα καταγγέλλουν τους «τραμπούκους του ΠΑΜΕ»  που πήγαν εκεί για να δώσουν τη μάχη για τα αυτονόητα, να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στο σωματείο τους. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Μιλάνε αυτοί για απειλές και προπηλακισμούς, που μπαίνουν μες στα καταστήματα και βρίζουν τους εργαζόμενους που κατά τη γνώμη τους δεν είναι τόσο αγωνιστές όσο οι ίδιοι. Αυτοί που μέχρι και στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας έφτασε η χάρη τους προκειμένου να σπάσουν τις εκλογές του τοπικού παραρτήματος Λάρισας του Μαρινόπουλου , προσπαθώντας να διώξουν μέχρι και τον Πρόεδρο του ΕΚΝΛ έξω από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας!
Τώρα «κόπτονται για τη «νομιμότητα» των αρχαιρεσιών των σωματείων; Που ήταν τόσα χρόνια να δουν πώς γίνονταν οι αρχαιρεσίες στο σωματείο , όταν οι  δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ είχαν την πρωτοκαθεδρία, αξιοποιώντας όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς, «θεμιτά και αθέμιτα»; Που ήταν όταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ακύρωσαν εκατοντάδες εγγραφές των παρατάξεων αυτών που είχαν ίδιους αριθμούς ταυτότητας σε δεκάδες αιτήσεις εγγραφής, ίδιους αριθμούς μητρώου ΙΚΑ και πλήθος ελλείψεων στα στοιχεία; Και τώρα που οι δυνάμεις αυτές έφτιαξαν το δικό τους μαγαζάκι, γιατί δεν πάνε εκεί να ελέγξουν πως γίνονται οι διαδικασίες των αρχαιρεσιών; Ο σκοπός τους, βέβαια ,δεν είναι να διαφυλάξουν το κύρος των εκλογών, αλλά να χτυπήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με προβοκάτσιες.
Οι εργαζόμενοι τόσο του κλάδου όσο και ολόκληρης της περιοχής όμως ξέρουν, γνωρίζουν τι είναι το ΠΑΜΕ, ξέρουν ποιοι είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που είναι δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα, αυτοί που έχουν δώσει τη μάχη με την εργοδοσία διεκδικώντας τα δικαιώματα τους, με σύνθημα το «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη….». Ψιλά γράμματα για τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του «Ενιαίου Ψηφοδελτίου», διότι έχουν δείξει δείγματα γραφής όλο το προηγούμενο διάστημα και για το ποιοι είναι και για το τι παλεύουν, «νόμος είναι λίγο το δίκαιο του εργάτη (έτσι για τα μάτια του κόσμου) και πολύ του κεφαλαιοκράτη (για τα πάντα υπάρχει η χρυσή τομή)». Οι συνάδελφοι έχουν κριτήριο, γνώση και μνήμη και η ιστορία έχει αποδείξει ότι η εργατική τάξη κάτι τέτοιους «συνδικαλιστές» σαν κι αυτούς  τους κάνει στην άκρη με το πέρασμα του χρόνου.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουν το σωματείο ,ώστε από καλύτερη θέση, με την δύναμη που έχουμε ΟΛΟΙ μαζί, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία στην κυβέρνηση και τα φερέφωνά τους που από κοινού συνεχίζουν με παλιά και νέα μέτρα να παίζουν με τις ζωές μας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

(Η παράταξη που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ)
Τρίκαλα 14 Ιούνη 2017



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.