Τελευταίες Ειδήσεις

Βρετανικές εκλογές: Πύρρειος νίκη για την Μέι - Χάνει την αυτοδυναμία


Σύμφωνα με το κοινό κοινό exit poll που πραγματοποίησε η εταιρεία Ipsos για λογαριασμό των BBC, ITV και SKy News, οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι αναμένεται να εκλέξουν 314 βουλευτές, οι Εργατικοί 266, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα 34 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 14 έδρες, και οι Πράσινοι 1 έδρα. Το Κόμμα για την Ανεξαρτησία της Βρετανίας (UKIP) φέρεται να μένει εκτός κοινοβουλίου.
Για την αυτοδυναμία απαιτούνται 326 έδρες σε σύνολο 650. Εάν το αποτέλεσμα που προβλέπουν τα exit polls επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την Τερέζα Μέι. Για «ολοκληρωτικά καταστροφικό» αποτέλεσμα για το κόμμα και την Βρετανίδα πρωθυπουργό έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όσμπορν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.
O σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών, Τζον Μακ Ντόνελ, τόνισε ότι εάν οι προβλέψεις ανταποκρίνονται στα πραγματικά αποτελέσματα τότε η Μέι πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο παραίτησής της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του exit poll, το Συντηρητικό Κόμμα χάνει 17 έδρες, σε σχέση με την πλειοψηφία που διέθετε στην προηγούμενη Βουλή των Κοινοτήτων. Το Εργατικό Κόμμα ενισχύεται κατά 34 έδρες. Παράλληλα, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα χάνει 22 έδρες.

Κόρμπιν: "Η κυρία Μέι πρέπει να παραιτηθεί"



Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί μετά την απογοητευτική επίδοση του Συντηρητικού Κόμματος στις εκλογές.
«Είμαι υπερήφανος για το αποψινό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι ψηφίζουν για την ελπίδα και γυρίζουν την πλάτη στην λιτότητα», είπε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές μεγάλου αριθμού ανθρώπων που δεν είχαν ψηφίσει μέχρι σήμερα δείχνει αποφασιστικότητα για κάτι διαφορετικό, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.