Τελευταίες Ειδήσεις

Αυλαία για το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων


Σημαντικό εργαλείο μαθησιακό και έργο ουσίας για την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα αποτελεί το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης το οποίο παραδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής με την τελετή εγκαινίων του από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
 Στα ριζά της Μετεωρίτικης πολιτείας το έργο αναμφίβολα αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό όπλο προβολής της περιοχής με απώτερο σκοπό και στόχο την επιμήκυνση της παραμονής των ξένων επισκεπτών και να γνωρίσουν αυτή με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας θα προσφέρει παρουσίαση-περιήγηση στα Μετέωρα και την ευρύτερη περιοχή και την γεωμορφολογική της ιδιομορφία  ενώ στην αίθουσα 110 περίπου θέσεων κινηματογραφικού επιπέδου  προβολής τρισδιάστατων  βίντεο θα παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν το μοναδικό φαινόμενο των βράχων των Μετεώρων.
Πρόκειται για έργο που υλοποιήθηκε μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση".
Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος  Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Σταγών και Μετεώρων και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων, που μετέφερε τις ευχές του Τοποτηρητού-Μητροπολίτη Ιωαννίων κ. Μάξιμου και χαρακτήρισε το έργο σημαντικό που θα συμβάλει καθοριστικά για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για τον τόπο καθότι παραδίδεται έργο καινοτομίας,  ένα έργο ουσίας, ψηφιακής οικονομίας και ένα μαθησιακό εργαλείο.

Τόνισε ότι η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου ήταν όραμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων και έγινε πραγματικότητα χάρις  στην επιμονή, υπομονή και συνεργασία πολλών, όπως της πρώην βουλευτού Σούλας Μερεντίτη, του πρώην Δημάρχου Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελλαρίου, αλλά και του νυν Δημάρχου Χρήστου Σινάνη.
Ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους στόχους που εξυπηρετεί και κατέληξε λέγοντας: "Πλέον", είπε, "ο Χρήστος Σινάνης, αναλαμβάνει τώρα τη λειτουργία του μουσείου και όλοι μαζί οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το προωθήσουμε".
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ.  Σινάνης εξέφρασε τη χαρά για την εγκαινίαση του έργου που διαθέτει όλα σύγχρονα ψηφιακά μέσα και συνδέει το παρελθόν με το μέλλον και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίησή του και χάρισε μια εικόνα στον κ. Αγοραστό και όλι μαζί έκοψαν την καθιερωμένη κορδέλα και αμέσως μετά παρακολούθησαν την προβολή των βίντεο τα οποία δημιουργήθηκαν για τους σκοπούς του Μουσείου Ψηφιακής Απεικόνισης.















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.