Τελευταίες Ειδήσεις

Αυστηρό μήνυμα Κομισιόν στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο



Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το μπαράζ των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας EurActiv υπό τον τίτλο «Η ΕΕ προειδοποιεί την Τουρκία ύστερα από τις 141 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σε μια μέρα» η Κομισιόν ζητά από την Άγκυρα να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Σε γραπτό ερώτημα της ιστοσελίδας, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Maja Kocijancic απάντησε ότι η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις εντάσεις και να απέχει από κάθε απειλή ή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός κράτους-μέλους ή που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Η ίδια τόνισε ότι θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών μελών σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο», συμπλήρωσε. «Κατά το περασμένο άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της 28ης Απριλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Federica Mogherini υπενθύμισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μία από τις θεμελιώδεις αρχές τις οποίες καλείται να σεβαστεί η Τουρκία ως υποψήφια χώρα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.