Τελευταίες Ειδήσεις

Τέλος εποχής για τον Πρίγκιπα Φίλιππο-Παραιτείται από τα βασιλικά του καθήκοντα



Λήξη συναγερμού στο παλάτι του Μπάκιγχαμ! Όλα ξεκίνησαν μετά την είδηση πως από το βράδυ της Τετάρτης (03.05.2017) η Βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε να συγκεντρωθούν στη βασιλική κατοικία οι εργαζόμενοί της από όλη τη χώρα. Η φημολογία δεν άργησε να έρθει και κάποιοι έσπευσαν να πουν πως η έκτακτη συνάντηση της Βασίλισσας με όλο το προσωπικό έχει να κάνει με ένα δυσάρεστο γεγονός... Οι φήμες μιλούσαν ακόμη και για θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος είναι 96 ετών, κάτι φυσικά που διαψεύστηκε.
Το μυστήριο λύθηκε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκινγχαμ, ο Πρίγκιπας Φίλιπος σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ αποχωρεί από τα βασιλικά του καθήκοντα.
Ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα αποχωρήσει επίσημα αυτό το Φθινόπωρο.
Όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της συνάντησης με τους εργαζομένους, αυτό που τους ανακοινώθηκε είναι οτι ο ελληνικής καταγωγής, σύζυγος της Βασίλισσας, Πρίγκιπας Φίλιππος, θα σταματήσει πλέον τις δημόσιες εμφανίσεις του από το Φθινόπωρο, σε αντίθεση με την Βασίλισσα η οποία θα συνεχίσει να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα της.
Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου (πρώην Φίλιπ Μαουντμπάτεν) γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας και αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.
Μαζί με την Ελισάβετ απέκτησε τέσσερα παιδιά:τον πρίγκιπα Κάρολο, την Πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Ανδρέα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο. Έχει οκτώ εγγόνια και πέντε δισέγγονα.

Η ανακοίνωση:
Η Αυτού Εξοχότης ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε ότι δεν θα επιτελεί πλέον τις δημόσιες υποχρεώσεις του από το Φθινόπωρο αυτού του χρόνου. Στην απόφαση αυτή ο Δούκας είχε την πλήρη υποστήριξη της Βασίλισσας.
Ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα παραβρεθεί σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις από τώρα έως και τον Αύγουστο τόσο κατά μόνας όσο και συνοδεύοντας την Βασίλισσα. Από εκεί και πέρα, ο Δούκας δεν θα αποδέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και εκδηλώσεις, ωστόσο μπορεί να επιλέγει να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις απο καιρού εις καιρό.
Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή και μέλος σε πάνω από 780 οργανώσεις με τις οποίες θα συνεχίσει να έχει σχέση αλλά δεν θα παίζει πλέον ενεργό ρόλο παραβρισκόμενος σε εκδηλώσεις.
Η Αυτού Μεγαλειότης θα εκτελέσει το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.