Τελευταίες Ειδήσεις

Καινοτόμα προγράμματα για αθλούμενους στα Τρίκαλα




Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο θέαμα ή επεισόδια. Είναι και άθληση και οφέλη πραγματικά στον καθένα από την άσκηση. Για τον λόγο αυτόν, η ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Southern Denmark της Δανίας και ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιούν δύο καινοτόμα προγράμματα για αθλούμενος. Αυτό συμφωνήθηκε σε σημερινή συνάντηση στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στον κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ κ. Γ. Κουτεντάκη και στον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Southern Denmark κ. Peter Krustrup. Με παρόντες τους καθηγητές της ΣΕΦΑΑ κ. Θανάση ΤζιΑμούρτα και Γιάννη Φατούρα και τον συνεργάτη κ. Γ. Λουλέ, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην υλοποίηση των δύο προγραμμάτων.

Το πρώτο εξ αυτών ονομάζεται Football is Medicine («Το ποδόσφαιρο είναι Ιατρική») και αφορά στο ποδόσφαιρο ως μέσο πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων, όπως η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, η νόσος του πάρκινσον, η άνοια κ.α. Χρηματοδότης θα είναι η ΟΥΕΦΑ.
Το δεύτερο πρόγραμμα ονομάζεται FIFA 11 (με χρηματοδότη τη FIFA) και αφορά τη χρησιμοποίηση ομαδικών αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, για την αύξηση της κοινωνικοποίησης, της γνώσης και τη βελτίωση της υγείας των μαθητών. Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα υλοποιούνται σε 5 χώρες με συμμετοχή άνω των 60.000 ατόμων, ενώ τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.
Ο δε Δανός κ. Krustrup είναι επιφανής ερευνητής, καθώς έχει δημοσιεύσει πάνω από 170 ερευνητικά άρθρα, έχει χρηματοδοτηθεί με πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ για να ερευνήσει την επίδραση του ποδοσφαίρου και των ομαδικών αθλημάτων στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών. Υπήρξε προπονητής της γυναικείας Εθνικής ομάδος ποδοσφαίρου της Δανίας και επιστημονικός συνεργάτης της ανδρικής Εθνικής ομάδος ποδοσφαίρου της Δανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.