Τελευταίες Ειδήσεις

Σφοδρή επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Φυλακισμένη στα ψέματα του Τσίπρα η Ελλάδα



Το μεσημέρι της Τρίτης 9-5-2017, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

1. Οι δυνάμεις της προόδου και της αλήθειας επιστρέφουν

Η Ευρώπη αλλάζει. Το πολιτικό εκκρεμές γυρίζει προς την πλευρά των δυνάμεων της προόδου και της αλήθειας. Της μετριοπάθειας και του ρεαλισμού. Μετά από μια περίοδο έξαρσης, ο λαϊκισμός υφίσταται στρατηγική ήττα. Είτε στην ακρο-δεξιά είτε και στην ακρο-αριστερή εκδοχή του. 

Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα όμως παραμένει καθηλωμένη. Πληρώνει ψεύδη και αστοχίες, ανικανότητα και ανεντιμότητα μιας Κυβέρνησης. Η πλήρης διάψευση του λαϊκισμού στη χώρα μας συμβάλλει στο να ηττηθούν κατά κράτος οι δυνάμεις αυτές στην Ευρώπη. Αποτελεί ειρωνεία της Ιστορίας το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα εξακολουθεί να είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα.

Υπάρχουν τομείς που χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Στην οικονομία και ειδικά στα ζητήματα της θεσμικής εμβάθυνσης της Ευρωζώνης, στην ασφάλεια, στην ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική, στην κοινή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού. 


Τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι ταυτισμένα με μια καλύτερη Ευρώπη. Μόνο με μια πραγματικά πατριωτική φιλοευρωπαϊκή δύναμη, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα ξανακαθίσει στο τραπέζι των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως ισότιμος εταίρος και όχι ως επαίτης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

2. Τέταρτο Μνημόνιο: Νέα βάρη για τους αδύναμους

Η χώρα βρίσκεται σε έναν επικίνδυνο και καταστροφικό πολιτικό δρόμο, που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές του 2015 και καταλήγει σε ένα ακόμη Μνημόνιο. Το τέταρτο Μνημόνιο, δεύτερο στη σειρά, σε δυο χρόνια, της σημερινής Κυβέρνησης. 

Ένα Μνημόνιο που έρχεται να σκιάσει το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Με εξαιρετικά επαχθείς όρους που δεσμεύει τη χώρα για την περίοδο μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, και μάλιστα χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. 

Υποσχέθηκαν ότι θα ορθώσουν ανάστημα στους ξένους και θα ανακτήσουν την κυριαρχία της χώρας. Αντ’ αυτού υπέγραψαν άλλα δύο Μνημόνια. Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και  επέβαλαν ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που ζητούσαν οι ίδιοι οι δανειστές. 

Έφεραν το Τέταρτο Μνημόνιο με δυσβάστακτα μέτρα, κυρίως για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας. Με την περικοπή ενός μισθού για τους μισθωτούς, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου, και δύο συντάξεων τελικά για πολλούς συνταξιούχους. 

Ένα Μνημόνιο το οποίο τελικά εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό. Την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία.

3. Οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος μύθος: Το τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των Μνημονίων. 
Δεύτερος μύθος: Το ψεύτικο εμπόριο πατριωτισμού, την δήθεν αντίσταση στους ξένους και την τάχα ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. 
Τρίτος μύθος: Η δήθεν μάχη με το παλιό και τη διαπλοκή.

Και στα τρία έγιναν τα ακριβώς αντίθετα:

Πρώτον, υποσχέθηκαν το τέλος στη λιτότητα και το σκίσιμο των Μνημονίων. Και σήμερα τα υπογράφουν δυο - δυο. Στο αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο του 2015 προσθέτουν ένα ακόμα Μνημόνιο το τέταρτο. Εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και επέβαλαν μέτρα 12,5 δις. 
Δεύτερον, παραχώρησαν την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στον SSM για 35 χρόνια. Δέσμευσαν την περιουσία του Δημοσίου, μέσω του Υπερταμείου, για 99 χρόνια. 
Τρίτον, υποσχέθηκαν «να τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή». Και αποδείχθηκαν οι πιο παλιοί και οι πιο διαπλεκόμενοι. Αναξιοκρατία και κομματικός στρατός στο Δημόσιο, με παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, που καταγγέλλουν οι ίδιες οι δικαστικές ενώσεις. Απόπειρα ελέγχου των Μ.Μ.Ε. με τον αντισυνταγματικό Νόμο Παππά. 

4. Διαπλοκή, παρακμή, αμοραλισμός

Ζούμε την πλήρη απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Με Υπουργούς που δεν προσέρχονται καν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών και με νομοσχέδια -και κυρίως τροπολογίες - που ψηφίζονται εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Πολιτικοί αντίπαλοι της Κυβέρνησης συκοφαντούνται συστηματικά, την ώρα που κυβερνητικοί ταξιδεύουν με ιδιωτικά λίαρ τζετ αμφιλεγόμενων προσώπων σε εξωτικούς προορισμούς για να κάνουν τους μεσάζοντες σε αδιευκρίνιστες υποθέσεις.

Χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια με φωτογραφικές τροπολογίες, ώστε να δημιουργηθούν νέα τζάκια. Αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες είναι μια εικόνα απόλυτης παρακμής και αμοραλισμού. 

5. Τα ψέματα Τσίπρα για την αξιολόγηση

Τι μας έλεγαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης; Τρία πράγματα: Πρώτον: «Δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές», «δεν θα λάβουμε νέα μέτρα ούτε ενός ευρώ». Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Τελικά, παίρνει μέτρα 3,6 δις. 

Δεύτερον, μας έλεγαν πως ό,τι και να γίνει, αυτοί θα προστατεύσουν τους πιο αδύναμους. Και πλήττουν ακριβώς αυτούς. Διότι με το τέταρτο Μνημόνιο, επιβαρύνονται κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. 

Και τρίτον, έλεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν τη χώρα μετά τη λήξη της θητείας τους. Και κάνουν ακριβώς αυτό. Παίρνουν μέτρα σήμερα, για μετά το 2018, δεσμεύουν τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια.

Μιλούν για έναν κύκλο που έκλεισε. Μόνο που τα ίδια ακριβώς έλεγαν και πέρυσι, στις 22 Μαΐου 2016. Έλεγαν ότι είναι οι τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. 

Λένε ότι μείωσαν τη λιτότητα, ενώ έχουν λάβει 8,5 φορές περισσότερα μέτρα από ό,τι προέβλεπε το «e-mail Χαρδούβελη». Και 4 φορές περισσότερα μέτρα από όσα ζητούσε το Δ.Ν.Τ., το 2014, από τη δική μας Κυβέρνηση. Και ενώ, το 2016, υπέβαλαν τους πολίτες σε οκταπλάσια λιτότητα από ό,τι είχε ζητηθεί. Πάντα σε βάρος των ασθενέστερων. Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας «αγαπάει» τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι…

6. Κοροϊδία, απάτη τα ψευτοαντίμετρα

Ψέματα, για το παρελθόν και το παρόν, αλλά και ακόμη μεγαλύτερα ψέματα για το μέλλον. Είναι και η κοροϊδία, η απάτη με τα ψευτοαντίμετρα. Η Κυβέρνηση δεν λέει ότι θα ισχύσουν μόνο κατά το ποσοστό που θα υπερβούμε το στόχο του 3,5% ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν λέει ότι, για να εφαρμοστεί το σύνολο των αντιμέτρων, θα πρέπει να βγάζουμε πλεόνασμα 5,5% ώστε να μπορέσει να ενεργοποιηθεί το 2% των αντιμέτρων. 

Εφόσον, όπως λένε, όλα πάνε εξαιρετικά το 2017, ας ελαφρύνουν λίγο τους πολίτες από τώρα για τα αχρείαστα βάρη που τους έβαλαν. Τώρα, όχι το 2019. Αν είναι τόσο σίγουροι ότι θα υπερβούν κατά πολύ το 1,75% του φετινού πλεονάσματος, ας επιστρέψουν το 0,5% του  Α.Ε.Π. στους πολίτες μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% και μειώνοντας τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.  Μέτρα που ανακουφίζουν, έστω και λίγο, κάθε ελληνική οικογένεια. 

7. Πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία

Εμείς θα φέρουμε ένα άλλο μείγμα πολιτικής. Με λιγότερους φόρους, για να αναπνεύσουν πολίτες και επιχειρήσεις. Με στοχευμένη μείωση των δαπανών του Κράτους εκεί που είναι απαραίτητη. Με σημαντικές αλλαγές στο Κράτος και στην οικονομία, για να έρθουν επενδύσεις, και μαζί η βιώσιμη ανάπτυξη. 

Μέρα με τη μέρα, η Νέα Δημοκρατία μετατρέπεται σε μια πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία με στόχο την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Πάντα με βαθύ σεβασμό στην ιστορία της, αλλά και με βαθιά συναίσθηση της συχνά δικαιολογημένης καχυποψίας, με την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες τα ιστορικά Κόμματα. 

Καθήκον μας δεν είναι μόνο η σκληρή και τεκμηριωμένη Αντιπολίτευση, αλλά και η συστηματική προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Αποστολή μας είναι να γίνουμε η Κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την παρακμή. Που θα φέρει ξανά την δυναμική ανάπτυξη. Που θα φέρει ξανά αισιοδοξία, περηφάνια στη χώρα και χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ
Τομεάρχης Οργανωτικού Ν.Ο. Τρικάλων



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.