Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στον Ι.Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης Καλαμπάκας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Καλαμπάκας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου και Τοποτηρητού της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων.
Το απόγευμα Του Σαββάτου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και διαβάστηκε και το ύψωμα των Αγίων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Μάξιμο συμπαραστατούμενου από τον Πρωτοσύγκελο και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Νήφωνα, του Καθηγουμένου της Αγίας Τριάδος Μετεώρων , Αρχιμανδρίτη Δομέτιου, μοναχούς  και κληρικούς της Μητροπόλεως παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους πιστών που συνέρρευσαν να προσκυνήσουν στην χάρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παρά την βροχόπτωση.

Σημειώνεται ότι κατά τον εσπερινό κηρύχθηκε και ο θείος λόγος με ιδιαίτερη αναφορά στο βίο και το έργο των τιμώμενων Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα της Ορθόδοξης πίστης μας όπως τονίστηκε.
Οι εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που αποτελεί την πέμπτη ενορία της Καλαμπάκας ολοκληρώνονται το πρωί του Κυριακής  με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε Προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων και Καθηγουμένου του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Νήφωνος.
Τις εκδηλώσεις επ ευκαιρία του εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπουτίνας, ο πρώην Δήμαρχος κ. Μπουτίνας και πλήθος Καλαμπακιωτών.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.