Τελευταίες Ειδήσεις

Ζευγάρι Τρικαλινών υιοθέτησε δύο παιδιά από την Αιθιοπία



Όταν υπάρχει αγάπη, ο κοινωνικός ρατσισμός δεν έχει θέση. Μετά από μήνες αναμονής, υπηρεσίες, ΜΚΟ, προξενεία και διακρατικές συμφωνίες, ένα ζευγάρι από την Αγρελιά Τρικάλων κατάφερε να υιοθετήσει δύο παιδάκια από την Αιθιοπία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalakids.gr, η Μάρα Νεστορίδου και ο σύζυγός της Σάκης Μπασδέκης κατάφεραν να υιοθετήσουν δύο βρέφη από την Αιθιοπία.
Μετά από εννέα μήνες, έπειτα από πιέσεις, αγωνίες, κάποιους να βρίσκονται στο πλευρό τους και άλλους όχι, κάποιες υπηρεσίες χωρίς διάθεση για εξυπηρέτηση, αρκετά χρήματα για τις ανάγκες των διαδικασιών, το τυχερό ζευγάρι κατάφερε να πάρει στην αγκαλιά του δύο βρέφη με επιβαρυμένη υγεία.
«Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή που φτάσαμε στο αεροδρόμιο, με δύο παιδιά αγκαλιά με ανεμοβλογιά ο μικρός. Συγγενείς να περιμένουν, ένας ευχάριστος χαμός» μας λέει η Μάρα. Ο Σάκης κάθε φορά που θυμάται τη στιγμή εκείνη συγκινείται. «Στην αρχή όταν το είχαμε ανακοινώσει, όλοι ήταν μεν συγκρατημένοι στις αντιδράσεις τους αλλά σίγουρα ήταν ένα σοκ που δεν μπορούσαν να το κρύψουν. Τελικά όμως όλα έγιναν σαν παραμύθι…», λέει το ζευγάρι.

«Οι περισσότεροι σκέφτονται τη γνώμη των άλλων. Αν θα έπρεπε να τους συμβουλέψω κάτι είναι να μη το κάνουν. Στο τέλος μένεις μόνο εσύ. Μόνο το ζευγάρι και τα παιδιά. Κανείς άλλος. Η απόφαση είναι δική μας. Τέλος». Πέρα όμως από τις όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες και όλες τις αγωνίες, το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι ο κοινωνικός ρατσισμός. Κι όμως. Η τοπική κοινωνία της Αγρελιάς Τρικάλων, όπου διαμένει το ζευγάρι, μπορεί να φαίνεται και να είναι συντηρητική, ανοίγει όμως πιο εύκολα την αγκαλιά της,
Τα δυο παιδιά έχουν γίνει εγγόνια όλων των ηλικιωμένων κατοίκων! Η υποδοχή ήταν τέτοια που έμοιαζε με γιορτή. Η χαρά, η ανθρώπινη επαφή, ιστορίες που δείχνουν ότι ο κόσμος αλλάζει όταν ανοίγει την καρδιά του. «Ο Γιώργος για παράδειγμα είναι ο πιο αγαπημένος θαμώνας του καφενείου όπου συχνάζει με τον παππού του. Όλοι τους συμπεριφέρονται σαν να ήταν δικά τους εγγόνια. Είναι πραγματικά υπέροχο να το ζεις» λέει η Μάρα, που δεν στέκεται σε μερικά περίεργα βλέμματα όταν κάνει τη βόλτα της με τα παιδιά στους δρόμους της πόλης.
Το νεαρό ζευγάρι στέλνει ένα μήνυμα σε όσους προσπαθούν να υιοθετήσουν ένα παιδί, ακόμη κι αν αυτό είναι διαφορετικού χρώματος. Αν ανοίξεις την αγκαλιά σου, τότε η αγάπη θα σου δοθεί απλόχερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.