Τελευταίες Ειδήσεις

Πανηγυρικές εκδηλώσεις στην ΙΜ Σιαμάδων


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου.
Το απόγευμα της Παρασκευής προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου Αριμανδρίτη Νήφωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας συμπαραστατούμενου από μοναχούς και ιερείς της περιοχής και παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους πιστών που συνέρρευσαν στη ιστορική μονή για να λάβουν τη χάρη του Αγίου και να προσευχηθούν.
Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελος  ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και η χάρις του Αγίου να ευλογεί όλους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Ιεράς Μονής.
Σημειώνεται ότι τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγία Τριάδας, Αρχιμανδρίτης Δομέτιος ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου ευχόμενος η χάρις και η ευλογία του να συντροφεύουν όλους σε κάθε βήμα.
Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων-Λυκίας συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο  20 Μαίου με τον όρθρο και την πανηγυρική θεία λειτουργία.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Ακλιβιάδης ΣτεφανήςΑστυνομικός Διευθυντής κ. Σπηλιόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Τσιορλίδας εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.
Σημειώνεται τέλος ότι η  Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων βρίσκεται στην επαρχία Καλαμπάκας, στα δεξιά του δρόμου Χάνι Μουργκάνι-Καστανιάς, (σε απόσταση 2 χλμ. περίπου από τον κεντρικό δρόμο).
Το χωριό Σιαμάδες είναι σήμερα διαλυμένο ενώ το μοναστήρι αποτελεί μετόχι της Μονής Σταγιάδων.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.