Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΜΝΗΜΕΣ

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ "έλυσε" τα προβλήματα της χώρας, αφού οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, "έλυσαν" τα προβλήματα του Νομού και της πόλης, βρήκαν το χρόνο να "ασχοληθούν" και με την τοπική ιστορία.Για να κάνουν και με την ιστορία, ότι έκαναν και με την διακυβέρνηση της χώρας. Καταστροφή δηλαδή. Έτσι τώρα τα "έβαλαν" με τον...Καβράκο. Ζητούν την μετονομασία του στρατοπέδου που φέρει το όνομά του, γιατί -λέει- σκότωσε διαδηλωτές το 1925, παρέδωσε την Αθήνα στους Γερμανούς, και έκοψε την μερίδα του ψωμιού από τους Τρικαλινούς κατά την διάρκεια της κατοχικής πείνας. Λένε και άλλα πολλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και σαν γνήσιοι αριστεροί, παραποιούν, διαστρεβλώνουν, και φυσικά αγνοούν την ιστορία.Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Για την οικονομία του χώρου, θα αναφερθούμε στα "βασικά", και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί, αναλυτικότερα. Το "αγροτικό" συλλαλητήριο του 1925, που αποτελεί, και έναν ακόμη μύθο της τοπικής αριστεράς, ούτε "αγροτικό" ήταν, ούτε "άοπλοι" ήταν οι διαδηλωτές, και ο Καβράκος ήταν αυτός που προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά δεν πρόλαβε. Δεν το λέμε αυτό εμείς, οι... "κακοί ακροδεξιοί", αλλά ο τοπικός τύπος της εποχής, όπου στα ρεπορτάζ που έκαναν οι τότε  τοπικοί δημοσιογράφοι, και αυτόπτες μάρτυρες των συμβάντων, αναφέρουν ότι ,ο Καβράκος κατέβαινε τις σκάλες της Νομαρχίας με σκοπό να αποσύρει τον στρατό, αλλά οι πέτρες των διαδηλωτών τραυμάτισαν έναν στρατιώτη σοβαρά (δέχτηκε πέτρα στο πρόσωπο) ενώ και άλλοι στρατιώτες είχαν τραυματιστεί. Οι στρατιώτες πυροβόλησαν, όπως και οι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν περίστροφα, (οι ίδιοι οι οργανωτές του συλλαλητηρίου έχουν παραδεχθεί πως διέθεταν όπλα).
Ιδού και το σχετικό απόσπασμα από το "ΘΑΡΡΟΣ" της εποχής:Οι στρατιώται εδέροντο κυριολεκτικώς και εκινδύνευον να τους αρπάξουν τα όπλα. Την στιγμήν εκείνην ο Συνταγματάρχης κ. Καβράκος κατήρχετο την κλίμακα της Νομαρχίας δια να δώσει οδηγίας να απομακρυνθεί ο στρατός, ελπίζων δια του τρόπου τούτου ότι θα κατεύναζε τα εξαγριωμένα πνεύματα[…].δεν επρόφθασεν όμως να κατέλθει την κλίμακα και έξω ήρχισε μάχη πλέον. Ένας στρατιώτης του οποίου μια πέτρα του έσπασεν τα δόντια, θυμωθείς επυροβόλησεν εις το κρέας. Οι άλλοι συνάδελφοι του τον εμιμήθησαν. Αλλά και οι κομμουνισταί, εξεκένωσαν τα περίστροφα των. Η μάχη είχε αρχίσει πλέον. Ο κόσμος, οι περισσότεροι των οποίων είχον ακολουθήσει εν αγνοία των προθέσεων των δημιουργών των σκηνών, ετράπησαν εις φυγήν. Συγχρόνως το επί της κεντρικής σιδηράς γέφυρας πολυβόλον, δια να μην τραπούν οι ταραξίαι εις την πόλιν, ήρχισε να βάλλει εις τον αέρα. Μετ’ ολίγας στιγμάς, όλαι αι πλατείαι, αι πλήθουσαι κόσμου περιέργων ηρημώθησαν». 
Ας κοιτάξουν να διαβάσουν λίγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ(εκτός από μνημόνια)  τα ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ, τόμος 30, έκδοση του Φ.Ι.ΛΟ.Σ όπου η υπάρχει μια εξαιρετική μελέτη, για τα συμβάντα της εποχής. 
Το ότι παρέδωσε την Αθήνα στους Γερμανούς ο Καβράκος, αποτελεί λαϊκισμό (ειδικότητα του ΣΥΡΙΖΑ) του χειρίστου είδους. Τις ήμερες που πλησίαζαν στην Αθήνα οι Γερμανοί, ο Ελληνικός Στρατός δεν υπήρχε πρακτικά, δυνατότητες έστω και ελάχιστης άμυνας δεν υπήρχαν, οι δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας είχαν διαφύγει στην Κρήτη,και οι Γερμανοί απειλούσαν με βομβαρδισμό της πόλης των Αθηνών. Και δεν μπλόφαραν. Οι βομβαρδισμοί  στην Βαρσοβία,στο Ρότερνταμ, και στο Βελιγράδι είχαν ήδη συμβεί. Ο Πειραιάς θρηνούσε εκατοντάδες θύματα από τον βομβαρδισμό, που είχε ήδη συμβεί επίσης,πριν από λίγες μέρες. Η παράδοση της πόλης των Αθηνών με τον τρόπο που έγινε,και με την στάση που τήρησε ο Καβράκος, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων, έσωσαν χιλιάδες ανθρώπους από βέβαιο θάνατο λόγω βομβαρδισμών, και διάσωση των ιστορικών κτηρίων και των σπιτιών του απλού λαού. Αυτά φυσικά τα παραβλέπουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,. Πάμε τώρα στο θέμα των μερίδων του ψωμιού που περικόπηκαν από τους Τρικαλινούς, ελέω Καβράκου. Πράγματι αυτό που αναφέρουν οι βουλευτές είναι αλήθεια. Είναι όμως η μισή αλήθεια. Τα Τρίκαλα (και η Καρδίτσα) παρά την έλλειψη τροφίμων, δεν είχαν νεκρούς από ασιτία. Οι νεκροί λόγω πείνας στην πόλη μας είναι ελάχιστοι. Αντίθετα στον Βόλο, υπάρχουν εκατοντάδες θάνατοι από πείνα, και απειλούνταν με θάνατο πολλοί περισσότεροι άνθρωποι. Η σκληρή -είναι αλήθεια- απόφαση του Καβράκου, έσωσε από βέβαιο θάνατο χιλιάδες Βολιώτες. Για επιβεβαίωση των όσων γράφουμε καλούμε τους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ, να διαβάσουν και τα στοιχεία από τον Δήμο του Βόλου, για την περίοδο εκείνη, αλλά και την αριστερή βιβλιογραφία της περιοχής. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, κλείνοντας όμως, να πούμε πως ο Καβράκος δεν δολοφονήθηκε απλά από την ΟΠΛΑ κατά τα Δεκεμβριανά, αλλά κατακρεουργήθηκε. Σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά, επιχειρούν χωρίς ντροπή, μια ακόμη κατακρεούργηση,  αυτή τη φορά της μνήμης του. Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως σε αυτά που γράφουμε, κανείς δεν θα μας "συμπαρασταθεί". Δεν το θέλουμε κιόλας. Και φυσικά ούτε περιμένουμε από την τοπική Ν.Δ, και τους ΑΝ.ΕΛ να αντιδράσουν. Στις εκλογές μόνο, θα μιλά και θα εξανίσταται η ΝΔ για την "ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς". Για τα ψηφαλάκια φυσικά. Η συνήθης υποκρισία. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα δώσει τον αγώνα της με κάθε νόμιμο και διαθέσιμο μέσο, εντός και εκτός κοινοβουλίου, για το θέμα αυτό. Η παραχάραξη της ιστορίας από την αριστερά, δεν θα μένει χωρίς απάντηση. 
Υ.Γ Γελάσαμε πάντως που διαβάσαμε στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορά για τους "πεσόντες ήρωες του ΕΘΝΟΥΣ". Τα -κατά την αριστερά- "ακροδεξιά στερεότυπα" περί "Έθνους" , αναπαράγονται από βουλευτές της; Οι "αλληλέγγυοι" και οι "αντιφασιστικές συλλογικότητες" να επέμβουν πάραυτα..
Από το γραφείο τύπου της Τ.Ο Τρικάλων του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.