Τελευταίες Ειδήσεις

Ρώσοι Δημοσιογράφοι στα Μετέωρα


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας , μετά τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας , συμφώνησε και οργάνωσε με το γραφείο του ΕΟΤ Ρωσίας ένα ταξίδι εξοικείωσης (media trip) με Ρώσους δημοσιογράφους . Το ταξίδι αυτό θα διαρκέσει από  12 μέχρι 16 Μαΐου 2017 στην περιοχή της Θεσσαλίας και βασίζεται στα πλαίσια της προώθησης γαστρονομικού τουρισμού στην Ρωσική τουριστική αγορά , με απώτερο σκοπό την προώθηση του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής  καθώς και  του φυσικού  της κάλους.
Στο ταξίδι συμμετέχουν οι  ακόλουθοι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων ιστοσελίδων της Ρωσίας οι οποίοι  έχουν ειδικές γνώσεις στην γαστρονομία:

1.    Alexander Sidorovαρχισυντάκτης του τμήματος travel
www.lenta.ru (ιστοσελίδα πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου,  20 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα)
2.    Boris Paltusovwww.100dorog.ru (ιστοσελίδα τουριστικού περιεχομένου, 500 000 επισκέπτες τον  μήνα)
3.    Staroverova Nataliawwwrambler.travel (  ιστοσελίδα τουριστικού περιεχομένου, 500 000 επισκέπτες τον μήνα )
4.    Olga Zakharovawww.gastronom.ru  ( ιστοσελίδα γαστρονομικού περιεχομένου, 5 εκατομμύρια επισκέπτες του μήνα)

Το γκρουπ συνοδεύει η υπάλληλος  του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και Κ.Α.Κ. κα Τατιάνα Ποσπεργκέλη


Η αποστολή βρέθηκε στα Μετέωρα και την ευρύτερη περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο και πραγματικά ενθουσιάστηκαν από τη φιλοξενία , από το φυσικό κάλος και από τις εξαιρετικές γεύσεις .
Επισκέφθηκαν τις Ιερές Μονές των Μετεώρων , ανακάλυψαν την κουζίνα της μοναστικής κοινότητας ,ξεναγήθηκαν στους  χώρους των Ιερών Μονών , επισκέφθηκαν οινοποιεία της περιοχής  , είδαν  όλη την παραγωγική διαδικασία κι έμειναν έκπληκτοι από  τα ξεχωριστά αρώματα των κρασιών της περιοχής μας .Επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής ιστορίας και Μανιταριών όπου ο κ. Πάλλας (συνιδρυτής του μουσείου ) τους ξενάγησε και τους εξήγησε τη σπουδαιότητα της ένταξης των μανιταριών στη διατροφή μας αλλά τους παρουσίασε το κυνήγι τρούφας , που τους ενθουσίασε  . Επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας , όπου ο κ. Μπαλογιάννης (ιδρυτής του μουσείου ) τους παρουσίασε συλλογές με λεζάντες στη ρωσική διάλεκτο , είδαν παλιά ρωσικά αλφαβητάρια και όλον τον πλούτο του μουσείου αυτού στο χώρο του βιβλίου .Επίσης επισκέφθηκαν το infotourist-γραφείο τουριστικών πληροφοριών του Δήμου και ενημερώθηκαν για την περιοχή .Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων τους παρουσίασε όλη την περιοχή αναλύοντας τι μπορεί να δει ο επισκέπτης εδώ ενώ τα δυο γραφεία Meteora Τhrones και Visit Meteora είχαν ιδιαίτερη συνάντηση μαζί τους αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές δράσεις που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στην περιοχή ώστε να παρατείνει την παραμονή του εδώ .  Τέλος επισκέφθηκαν τα υπό αποπεράτωση  Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων και το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου  που τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει και θα παραδώσει στην καλαμπακιώτικη κοινωνία και ενημερώθηκαν για τις δράσεις των μουσείων αυτών .
Παράλληλα γεύτηκαν ξεχωριστά εδέσματα στους επαγγελματίες της περιοχής μας και  ανακαλύψαν ένα τεράστιο  γαστρονομικό πλούτο .
Έτσι , με τις αποσκευές γεμάτες εμπειρίες και γεύσεις , αφού ευχαρίστησαν τον  Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Περιφ. Ενότητας Τρικάλων κ. Μπουτίνα Γιάννη για τη συνοδεία και φιλοξενία που τους παρείχε , συνέχισαν  το ταξίδι τους για την υπόλοιπη Θεσσαλία , υποσχόμενοι οτι θα γίνουν πρεσβευτές όσων είδαν και απόλαυσαν στα μέσα που εκπροσωπούν , στον τόπο τους .








Μπουτίνας Γιάννης
Εντεταλμένος Σύβουλος Τουρισμού

Περιφ. Εν. Τρικάλων 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.