Τελευταίες Ειδήσεις

Η νέα σελίδα στα Βαλκάνια μέσω της “πλατφόρμας των Τιράνων”

-         Αμερικανικός και γερμανικός παράγοντας προχωρούν σε νέα χάραξη συνόρων και καθιστούν την Αλβανία νέο χωροφύλακα της περιοχής

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΣΣΙΟΥ 
Μπορεί η πολιτική ηρεμία, να επέστρεψε στα γειτονικά Σκόπια, μπορεί η πολιτική ζωή να βρίσκει τους κανονικούς ρυθμούς όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται από τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης και ορισμένα τοπικά. Όμως ουδέν ψευδέστερον. Πρόκειται για μια επίπλαστη ηρεμία ή τη νηνεμία πριν την καταιγίδα. Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή, έχει συμβεί κάτι που θα αποτελέσει και την θρυαλλίδα για περαιτέρω εξελίξεις στην περιοχή και όχι μόνο. Μια εθνοτική μειοψηφία και μάλιστα ελεγχόμενη και υποκινούμενη, όπως έχει αποδειχθεί, από τα Τίρανα έχει θέσει σε ομηρία την πλειοψηφία! Ο Αλβανός πρωθυπουργός, μέσω της “πλατφόρμας των Τιράνων”, κατ´ ουσίαν ελέγχει το γειτονικό κρατίδιο. Η τελευταία αλληλουχία γεγονότων, κατέδειξε ότι, το 75% των Σλαβόφωνων (εθνικιστικό VMRO, σοσιαλδημοκρατικό SDSM, σερβικό κόμμα, ρομά), εξουσιάζεται από το 25% των Αλβανόφωνων! Δηλαδή, πρόκειται κατ´ επέκταση για ομηρία των Σκοπιανών μέσα στην ίδια τους τη χώρα! Και το χειρότερο: οι Αλβανοί των Σκοπίων (και εξ´ αυτού ο Έντι Ράμα) θα είναι πλέον οι βασικοί παίκτες στην επίλυση των διαφορών της FYROM με την Ελλάδα και Βουλγαρία, καθώς αξίωσαν και πέτυχαν να είναι στην ομάδα της διαπραγμάτευσης!
Με ότι αυτό θα συνεπάγεται στο εξής. Και βεβαίως, η “ομαλοποίηση” της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια, με την αποδοχή πρωτίστως του Αλβανόφωνου Ταλάτ Τζαφέρι ως προέδρου της Βουλής της FYROM έγινε υπό την πίεση αν όχι την εντολή του αμερικανικού και γερμανικού παράγοντα, προεξάρχοντος του Τζόρτζ Σόρος, του ανθρώπου που ουσιαστικά κινεί τα νήματα στο κρατικό αυτό συνονθύλευμα. Να θυμηθούμε τη δήλωση του Μαρκ Τόνερ εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ που είχε πει: Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με το νέο πρόεδρο της Βουλής στη διατήρηση της Δημοκρατίας στην FYROM και για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία. Οι ΗΠΑ ζητούν από τη νέα κυβέρνηση να διαβεβαιώσουν για την ασφάλεια όλων των μελών της Βουλής και να μεριμνήσουν για να λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι που άρχισαν τις βιαιότητες. Εννοώντας βεβαίως, τα βίαια επεισόδια που έγιναν πριν λίγες ημέρες στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Σε ακόμη πιο αυστηρούς τόνους ήταν η δήλωση του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών: ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι εκλεγμένος πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Η εκλογή αυτή όπως και τα αποτελέσματα των εκλογών, πρέπει να γίνουν σεβαστά. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει την τάξη και το νόμο. Και σε ακόμη πιο σκληρό τόνο, ο Ζόραν Ζάεφ νέος πρωθυπουργός, δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει αμνηστία για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό  Νίκολα Γκροϋεφσκι, χαρακτηρίζοντάς τον ως υποκινητή των βιαιοτήτων. Ενδεικτικό, της πολιτικής τακτικής και γραμμής που θα ακολουθήσει.
Παγκοσμιοποίηση και Σόρος
Ωστόσο, πέραν του προφανούς στρατιωτικού και οικονομικού ελέγχου της ευρύτερης περιοχής και την αποτροπή της ρωσικής καθόδου, που επιδίωξαν οι ευρωατλαντιστές με τον απόλυτο έλεγχο της FYROM, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που εδράζεται στην ίδια την στρατηγική του Τζόρτζ Σόρος, του κυρίαρχου της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του κρατιδίου, που τη γνωρίζουμε με τον όρο παγκοσμιοποίηση και πολυπολιτισμός. Ποιος δεν θυμάται την δήλωση του αείμνηστου Γκλιγκόροφ που είχε ότι “αν δεν υπήρχαν τα χρήματα του Σόρος, δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί η FYROM”! Το όλο εγχείρημα αυτή τη στιγμή, που λαμβάνει χώρα στο γειτονικό κρατίδιο, αποτελεί ένα πείραμα για την εφαρμογή ενός μοντέλου διοίκησης σε χώρα, στο οποίο δεν θα παίζει ρόλο η εθνικότητα, το έθνος, η εντοπιότητα, ούτε καν η πλειοψηφία και η βούληση των γηγενών. Στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας, του σεβασμού της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης των πολιτών (ισοπεδωτικοί, γενικοί όροι) ένα κράτος θα διοικείται από πολιτικούς που θα πληρούν τους παραπάνω όρους. Δηλαδή, από εντολοδόχους της παγκοσμιοποίησης και μόνον. Σε περίπτωση λοιπόν επιτυχούς έκβασης του εγχειρήματος στα Σκόπια, η αμέσως επόμενες χώρες είναι οι ορθόδοξες (αποτελούν εν δυνάμει γέφυρα για την ρωσική κάθοδο), ήτοι Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα. Και το εγχείρημα θα συνοδεύεται με τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, για την οποία, μιλάνε πλέον ανοικτά τα μεγάλα και διαπλεκόμενα διεθνή ΜΜΕ. Το δυστύχημα βεβαίως είναι ότι, πλην της Βουλγαρίας, οι κυβερνήσεις των δυο άλλων χωρών, είναι πλήρως υποταγμένες στη Νέα Τάξη και είναι εντολοδόχοι των εκπροσώπων της παγκοσμιοποίησης. Με εξαίρεση πάντα, το πως θα κινηθεί τελικά, το θα αποφασίσουν οι λαοί των εν λόγω χωρών. Ποιο είναι όμως το πλαίσιο της νέας διακυβέρνησης των Σκοπίων και το οποίο θα αποτελεί πυξίδα για τις εν δυνάμει κυβερνήσεις ειδικά στα Βαλκάνια; Είναι η λεγόμενη “πλατφόρμα των Τυρράνων”! Οι χώρες των Βαλκανίων, θα υποστούν και νέα αλλοίωση του πληθυσμού και αυτό συμβαίνει τώρα, με την μαζική και βίαιη μεταφορά εκατομμυρίων ανθρώπων κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής, τους οποίους έχουν βαφτίσει πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς την ευθύνη των. Έτσι, η νέα περίοδος, η νέα σελίδα θα βρει στα Βαλκάνια, χώρες (πλην της Αλβανίας), με πολίτες χωρίς ταυτότητα, χωρίς ιστορία και εθνικό προσδιορισμό, στο όνομα πάντα της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας! Και αυτές οι χώρες, θα έχουν ως πυξίδα την “πλατφόρμα των Τυρράνων”!
Πως θα κυβερνηθούν
Τι αναφέρει όμως αυτή η πλατφόρμα που είχαν συντάξει εδώ και αρκετά χρόνια οι υπηρεσίες των ΗΠΑ και τα γνωστά εξωθεσμικά κέντρα της Νέας Τάξης; Ως βασική παρατήρηση, η “πλατφόρμα” είναι διανθισμένη και στολισμένη με όρους που είναι δελεαστικοί για τους σύγχρονους “πολιτισμένους” και “δημοκρατικούς” πολίτες που μάχονται για την διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη των ανθρώπων. Δεν μάχονται βεβαίως για την ιστορία, την ύπαρξη των λαών, και των εθνών και τη διαφορετικότητα τους. Αυτοί οι όροι ισοπεδώνονται, αφανίζονται. Το πλαίσιο αυτό λοιπόν τέθηκε από τα τρία αλβανικά κόμματα της FYROM, συντάχθηκε υπό την επιτροπεία του Αλβανού πρωθυπουργού στα Τύρρανα και αποδέχθηκε ο σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να κυβερνήσει τη χώρα. Να θυμίσω ότι ο Ζάεφ κατηγορείται δημόσια από το κόμμα του Γκρουέφσκι, ότι το δεξί του χέρι έχει για σχέσεις με ομάδα εγκληματιών του UCK και ότι στηρίζεται οικονομικά από την Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος. Η συμφωνία των Τυρράνων αναφέρει:
1)     πλήρης ισότητα Αλβανών - Σλάβων, όπως λέει η συμφωνία της Οχρίδας και θα αναγνωρίζονται δύο έθνη στο κράτος. Οι Αλβανοί θα έχουν απόλυτη συνταγματική ισότητα σε όλα τα επίπεδα. Θα υπάρχουν δύο γλώσσες και αλφάβητα, η αλβανική και η κυριλλική. Θα αλλάξει ο εθνικός ύμνος διότι πλέον θα υπερέχει η πολυεθνική κοινωνία και η εθνική ισότητα. Θα καταδικαστεί η γενοκτονία των Αλβανών. Είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί με την εφαρμογή των παραπάνω. Πρέπει να σημειωθεί ότι, δεν υπάρχει πρόβλεψη για άλλη εθνικότητα. Για παράδειγμα, οι σερβικής καταγωγής πολίτες (υπάρχει και σερβικό κόμμα) με αξιοσημείωτο ποσοστό πληθυσμού, οι ρομά κλπ, θα είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να μαθαίνουν αλβανικά και κυριλλικά! Και αυτό λέγεται σεβασμός στην διαφορετικότητα και στην δημοκρατία!
2)     Στον οικονομικό τομέα, ελέω Δικαίου, θα σχηματιστεί επιτροπή που θα χρηματοδοτεί την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα είναι ατμομηχανή της ανάπτυξης και όχι η κεντρική διοίκηση.
3)     Επίσης, θα υπάρχει ίση εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και στις κρατικές υπηρεσίες, όπως της ασφαλείας, του στρατού, των μυστικών υπηρεσιών και της δικαστικής εξουσίας! Ενώ θα υπάρξει και υπουργείο που θα ασχολείται με τις σχέσεις των δύο “εθνών”, των δύο “κρατικών οντοτήτων”! Αντιλαμβάνεται ο έχων στοιχειώδη νου τι θα συμβεί οσονούπω με την εφαρμογή των δύο πραναφερθέντων σημείων, και ειδικά του πρώτου, καθώς η δυτική περιοχή των Σκοπίων, κυριαρχείται από αλβανόφωνους.
4)     Θα ενισχυθεί το κράτος δικαίου, μέσω των μεταρρυθμίσεων, όπως αναφέρει η συμφωνία της Πρζινα, ότι ζητάει η Κομισιόν.
5)     Θα υπάρχει γενικός εισαγγελέας που θα ασκεί αμερόληπτα το έργο του. Εκ των πραγμάτων σίγουρα πρέπει να είναι ξένης εθνικότητας για να γίνει αποδεκτός.
6)     Διασφάλιση χρηματοδότησης αλβανικών πολιτιστικών ιδρυμάτων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο! Στο όνομα του πνεύματος εμπιστοσύνης και καλών σχέσεων των εθνοτήτων!
7)     Ένταξη των Αλβανών στην ομάδα εργασίας για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, για την επίλυση του ζητήματος με την ονομασία! Και ένταξη Αλβανών στην ομάδα εργασίας για απευθείας διαπραγματεύσεις με την Βουλγαρία! Αντιλαμβάνεται ο καθένας που οδηγείται πλέον η υπόθεση.
8)     Συνεργασία με το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων και άνοιγμα νέων συνοριακών διαβάσεων! Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι στο εξής, αυτός ο γεωγραφικός χώρος θα είναι υπό αλβανικό έλεγχο!
9)     Γρήγορη ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.   
Όλα αυτά για την σωστή εφαρμογή τους, θα είναι υπό την επίβλεψη των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων (Στρογγυλή Τράπεζα) και επίσης, ορίζεται και ανάλογη επιτροπεία από την Αλβανία. Μετά από όλα αυτά, υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι αμερικανικός και γερμανικός παράγοντας προωθούν τάχιστα τη νέα χάραξη συνόρων στα Βαλκάνια; 







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.