Τελευταίες Ειδήσεις

Δημόσια διαβούλευση για το ΠΔ Μετεώρων-Αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας


Στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για το γνωστό Προεδρικό Διάταγμα αναφορικά με τις δράσεις στον Ιερό χώρο των Μετεώρων αποφάσισε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας το βράδυ της Παρασκευής.
Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης με πρωτοβουλία της κ. Χαρτοπούλου που έθεσε το σχετικό αίτημα καθώς οι αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα ήταν έντονες από φορείς και πολίτες οι οποίοι επέκριναν το ότι δεν έγινε η διαβούλευση για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως επισημάνθηκε από την πλευρά τους.
Στην συνεδρίαση του σώματος προκλήθηκε ένταση λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα με την κ. Χαρτοπούλου να τοποθετείται και να τονίζει την αναγκαιότητα της δημόσιας διαβούλευσης κάτι το οποίο έγινε τελικά δεκτό με τον Δήμαρχο κ. Σινάνη να συμφωνεί ρωτώντας την αν εκείνη θα μεταφέρει τις όποιες θέσεις και προτάσεις στο υπουργείο Πολιτισμού για να λάβει την απάντησή της πως είναι υποχρέωση δική του να το πράξει.
Όσον αφορά την ημερομηνία πραγματοποίησης της διαβούλευσης αυτή θα αποφασιστεί εντός του μήνα και θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς ενώ τοποθετούμενοι οι κ.κ. Θεοδώρου και Νταμπαλής δεν έκρυψαν την δυσφορία τους επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή έπρεπε να ληφθεί πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τόνισαν ότι θα προσπαθήσουν να μην περάσει ως έχει το ΠΔ.

Πέραν αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και έλαβε αποφάσεις και για τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη ορισμένα εκ των οποίων είχαν περάσει και από την διαπαραταξιακή επιτροπή:

-Υποβολή αιτήματος του Δήμου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση του Στρατοπέδου «ΡΑΜΜΟΥ» (πρώην υγειονομικός Σταθμός ) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την μεταστέγαση του Α.Τ. Καλαμπάκας.
-Υποβολή Τεχνικού Δελτίου για την καταγραφή των αναγκών των παιδικών χαρών του Δήμου μας.
-Αίτηση Πρότυπου Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Αμαράντου (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας) Τ.Κ. Αμαράντου.
-Αίτηση Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Αμαράντου (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Αμαράντου
-Αίτηση Αναπτυξιακού Προοδευτικού Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Καστανιάς (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Καστανιάς
-Αίτηση Αγροτικού Δασικού Συν/σμού Κλεινού (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας) Τ.Κ. Κλεινού
-Αίτηση Αναπτυξιακού Δασικού Αγροτικού Συν/σμού Αμπελίων (για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας εμπορικής ξυλείας και ατομικών αναγκών) Τ.Κ. Κλεινού.


-Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Οικ. Έτους 2017.
-1ος ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Ολοκλήρωση Αρδευτικού Δικτύου στο Δ.Δ. Κλεινού του Δήμου Κλεινοβού».
-Αίτηση της Αφοί Κωτούλα τεχνική κατασκευαστική Ο.Ε. (Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου – Αντιδιαβρωτική προστασία».
-Τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Α΄ Τριμήνου 2017
-Αποδοχή και κατανομή πίστωσης για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
-Αποδοχή και κατανομή πίστωσης πυροπροστασίας
-Απόφαση για το όργανο διανομής και φύλαξης των υδάτων άρδευσης, το χρόνο έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου, τον αριθμό των θέσεων των υδρονομέων ή εποπτών υδρονομέων, τον τομέα για τον οποίο προορίζεται κάθε θέση σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 κ 2 του Β.Δ. 28.3/15.4.1957.
-Ανακοίνωση τροποποίησης απόφασης των Περιβαλλοντικών όρων της βελτίωσης της Εθνικής Οδού Τρικάλων Καλαμπάκας.
-Συμμετοχή του Δήμου μας στον ποδηλατικό αγώνα ΜΤΒ.
-Δαπάνη για την εκδήλωση «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΑΣΙΩΤΩΝ».
-Δαπάνες για τον εορτασμό (Ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης και τα Βλαχάβεια).
-Αίτηση Α.Σ. Μετεώρα.
-Αίτηση Κοντοπύργια Αμαλίας (παραχώρηση έκτασης στην Τ.Κ. Παναγίας)
-Αίτηση Κατσογιάννη Χρυσούλας (παραίτηση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Ματονερίου).
-Αίτηση του Τσιάρα Ελευθερίου (επιστροφή ποσού).
-Αίτηση Καραμπούλα Φωτεινης (παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Αμαράντου).
-Δημοπράτηση δημοτικών εκτάσεων στην Τ.Κ. Κονισκού του Δήμου Καλαμπάκας.


-Αίτηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.» για παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου για την εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου.
-Αίτηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη συμβολή του Δήμου μας, σε διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στη πόλη της Καλαμπάκας.
-Συμμετοχή του Δήμου Καλαμπάκας στην ίδρυση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας υπό την επωνυμία ««ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ».
-Αύξηση ωρών διδασκαλίας Μουσικής σχολής.
-Επικαιροποίηση της αριθμ. 91/98 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.