Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλω με τον κ. Χροσόστομο

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομο συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας και ο αντιπρόεδρος κ. Θανάσης Φαλτάκας.
Στη συνάντηση η οποία έγινε παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών, π. Λάμπρου Κολώνα οι δυο άντρες εκπροσωπώντας τους εμπόρους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, εξέθεσαν στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο την ανησυχία τους για την προώθηση Νομοσχεδίου που θα καταργεί ουσιαστικά την επίσημη Κυριακάτικη αργία, καθώς θα επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τριάντα δύο (32) Κυριακές το χρόνο, με στόχο την πλήρη απελευθέρωσή τους.

Οι κ.κ.  Μπλουγούρας,  Φαλτάκας έθεσαν υπ’ όψιν του Σεβασμιωτάτου την επίσημη αντίδραση του συνόλου του εμπορικού κόσμου της χώρας, καθώς οι τζίροι στα καταστήματα μειώνονται συνεχώς, θέσεις εργασίας χάνονται και η λειτουργία και τις Κυριακές θα είναι η αρχή του τέλους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τόνισαν τέλος προς τον κ. Χρυσόστομο ότι βάλλεται ευθέως και η Χριστιανική τους πίστη καθώς «ούτε οι έμποροι, ούτε οι υπάλληλοι θα μπορούμε πλέον να συμμετέχουμε στις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης καὶ Σταγών  κ. Χρυσόστομος άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των εμπόρων. Επεσήμανε ιδιαιτέρως την πνευματική διάσταση του θέματος. Τόνισε την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου κάθε εποχής να θρησκεύει και να διαμορφώνει αναλόγως το ημερολογιακό πρόγραμμα της ζωής του. Τούτο δεν αναιρεί την επιπλέον ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί με την εργασία του. Στην ιστορική πορεία της ανθρωπότητας πάντα ακολουθούσε και τα δύο με αρμονικό τρόπο. Μάλιστα η θρησκευτικότητα αποτελεί αποδεδειγμένα παράγοντα δημιουργικής και εργασιακής εμπνεύσεως.
 Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής για τους χριστιανούς και γενικότερα η απο-ιεροποίηση της ζωής τους, που  συντελείται στην χώρα μας στο όνομα μιας δήθεν πολιτιστικής αλλαγής, ισοδυναμεί με παραλογισμό, καθώς αποδομεί την ψυχο-σωματική οντότητα του ανθρώπου και τον καθιστά μια απρόσωπη  μηχανή παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων.
            Η τοπική μας Εκκλησία, τόνισε, είναι αντίθετη σ’ οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια και θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε έννομη αντίδραση φορέων ή και ιδιωτών της πόλεώς μας. Συμφώνησαν δε να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.


                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.