Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Εφιάλτης

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.
Ο Εφιάλτης εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τη ζωή των Ελλήνων , σε καθημερινή βάση , και ο βίος των πολιτών έγινε…αβίωτος. Η επόμενη μέρα δεν ξέρουν πως θα ξημερώσει και η ανικανότητα των κυβερνώντων , με τον χαμένο χρόνο , στοίχησε στην πατρίδα μας 5 δις ευρώ. Βαρύς ο…λογαριασμός για τους κατεστραμμένους κατοίκους αυτής της χώρας , από το 4ο μνημόνιο. Πολλά τα λεφτά για μια…γραβάτα του Τσίπρα και μεγάλη η απελπισία και η θλίψη σε όσους…επένδυσαν στην άνοδο του ΑριστεροΔεξιού μίγματος.

Το πολιτικό…αφήγημα των Τσίπρα-Καμμενου , που περιέχει…γραβάτες και…σηκωμένα μανίκια , μετά την ψήφιση του επαχθούς οικονομικού πακέτου , είχε ως σκοπό την ανάκτηση της χαμένης επαφής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα , που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά του κράτους. Δυστυχώς , η επαφή χάθηκε προ πολλού και όλα δείχνουν πως η τιμωρία του λαού θα είναι καταλυτική.


Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί ποδοσφαιρική ορολογία , για να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες. <<Η μπάλα τώρα βρίσκεται στα πόδια των δανειστών>> είπε. Κρίμα , που η συγκυβέρνηση δεν έχει καταλάβει , πως η μπάλα…χάθηκε προ πολλού , αφού μέσα σε 2 χρόνια υπέγραψαν , οι κυβερνώντες , 2 καταστροφικά μνημόνια ύψους 12 δις ευρώ. Τώρα περιμένουν να ανάψει κάποιο…καντήλι για τη ρύθμιση του χρέους , στο επόμενο Eurogroup , προκειμένου να διατηρήσουν την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αυτό , όμως , δεν πρόκειται να γίνει και η κυβέρνηση , καθημερινά , θα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στον βούρκο της πολιτικής και οικονομικής καταστροφής.

Σε λίγο τα πολιτικά πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , αφού με ένα…κλικ οι δανειολήπτες θα χάνουν τα σπίτια τους και θα πετιούνται στο δρόμο. Το Φ Α Ν Τ Α Σ Μ Α και ο Ε Φ Ι Α Λ Τ Η Σ της Ισπανίας άρχισε να πλανάται πάνω από τη ζωή των δανειοληπτών της χώρας μας , μιας και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρπάζουν , χωρίς προειδοποίηση , τα σπίτια των φτωχών πλέον Ελλήνων , για οφειλές προς το Δημόσιο , τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Με διαδικασίες …εξπρές θα χάνουν οι άνθρωποι το…έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Τα λάθη των Τσίπρα-Καμμένου , ισοδυναμούν με εθνικά εγκλήματα και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσει τόσο ο λαός όσο και η επόμενη κυβέρνηση. Οι ελπίδες τους , ότι ,  ενδεχομένως στο υπόλοιπο διάστημα των 27 μηνών , μπορεί να αλλάξει η κατάσταση , είναι ουτοπία και δείχνει το…διαζύγιο , που έχουν πάρει , από το φτωχό λαό. Μπορεί αυτοί να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους στις πανάκριβες βίλες τους με τη συντροφιά του Γονίδη αλλά ο λαός δεν έχει να φάει , δεν μπορεί να πληρώσει , είναι βυθισμένος στην ανεργία , στη φτώχεια , στη μιζέρια και στους κάδους των σκουπιδιών.

Το βαρύ πακέτο του 4ου μνημονίου βάζει τους Τσίπρα-Καμμένο στη θέση του Ραχόι , του πρωθυπουργού της Ισπανίας , που ξεπούλησε και το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών , που είναι το σπίτι-το σπιτάκι , που το έφτιαξαν με κόπους και με θυσίες προκειμένου να βάλουν τα παιδιά τους κάτω από μια…κεραμίδα.

Κρίμα , που οι ψεύτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν αντιληφθεί , πως σύντομα θα κάθονται στον…πάγκο της περιφρόνησης και της απαξίωσης , πληρώνοντας για τον...Αρμαγεδώνα , που έφεραν στην πατρίδα μας. Ας μάθουν όλοι τους , ότι έχουν χάσει κάθε στίγμα αξιοπιστίας απέναντι στους ψηφοφόρους και ότι , αν δεν προκύψουν καλά νέα για το χρέος την επόμενη εβδομάδα , που ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ , αυτό θα σημάνει και το τέλος της πολιτικής τους και κομματικής τους επιβίωσης.

Ο <<Εφιάλτης>> γιός του Ευρύδημου , το 480π.Χ. , έδειξε στον βασιλιά της Περσίας Ξέρξη το μονοπάτι της <<Ανοπαίας Ατραπούς>> , που οδηγούσε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και με αυτόν τον τρόπο , προδομένοι , χτυπήθηκαν στα νώτα τους οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. Το τέλος του , όμως , ήταν τραγικό. Έτσι και οι σύγχρονοι <<Εφιάλτες>> οδήγησαν την πατρίδα μας στην χρεοκοπία και στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών. Λέτε να έχουν το ίδιο τέλος με τον <<Εφιάλτη του Ευρύδημου>> που κατάγονταν από τα Αντίκυρα;


Την προδοσία την αγάπησαν πολλοί. Τους προδότες , όμως , κανένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.