Τελευταίες Ειδήσεις

Μάντσεστερ Αρένα: Αιματηρή έκρηξη στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε! 19 νεκροί, 50 τραυματίες



Τρόμος  σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ.Αιματηρή έκρηξη με νεκρούς ,τραυματίες και παιδιά που αγονούνται. Η έκρηξη  σημειώθηκε στις 10.35 μ.μ. (τοπική ώρα), στο Μάντσεστερ Αρένα, λίγα λεπτα μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 19 νεκροί και 50 τραυματίες. “Λίγο πριν τις 10.35 μμ τη Δευτέρα η αστυνομία δέχθηκε κλήση για έκρηξη στο Manchester Arena. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 19 νεκροί και 50 τραυματίες. Το περιστατικό ερευνάται προς το παρόν ως τρομοκρατία μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο” αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CBS, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από δύο βόμβες που περιείχαν καρφιά. Άλλες πληροφορίες του Reuters που επικαλείται δύο αμερικανούς αξιωματούχους μιλούν για βομβιστή αυτοκτονίας.
Νωρίτερα, δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείτο το BBC ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι διψήφιος σε νούμερο, ενώ το NBC έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς. “Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για νεκρούς που φτάνουν διψήφια νούμερα” ανέφερε ρεπόρτερ του BBC.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τ. Μέι θα προεδρεύσει συνεδρίασης της επιτροπής ασφάλειας Κόμπρα την Τρίτη το πρωί.
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το σημείο της έκρηξης
Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στον συναυλιακό χώρο ανέφερε πως ένιωσε μια τεράστια έκρηξη καθώς έφευγε από τη συναυλία.
“Κατευθυνόμασταν προς την έξοδο όταν καθώς φτάναμε την πόρτα σημειώθηκε μια τεράστια έκρηξη και όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν” δήλωσε η Catherine Macfarlane στο Reuters και πρόσθεσε:
“Ήταν μια τεράστια έκρηξη. Το ένιωθες στο στήθος σου. Χάος. Όλοι άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν και να προσπαθούν να βγουν έξω”.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο BBC πως η έκρηξη τον πέταξε 30 πόδια μακριά. Ανέφερε ακόμη ότι είδε πολλούς τραυματίες.
Άλλος μάρτυρας, μιλώντας στο Reuters, ανέφερε πως είδε 20 με 30 άτομα να κείτονται μετά την έκρηξη.
Αγνοούνται παιδιά
Συγκλονιστικές είναι οι αναρτήσεις εκατοντάδων γονέων tiw τελευταίες ώρες, που αναζητούν τα παιδιά τους, που είχαν πάει στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.
Τα παιδιά αγνοούνται καθώς χάθηκαν πάνω στον πανικό και το χάος που ακολούθησαν την έκρηξη στο Manchester Arena.
Σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, διακρίνονται εκατοντάδες νεαρά κορίτσια να προσπαθούν να διαφύγουν από το Manchester Arena, πηδώντας από τα κάγκελα του συναυλιακού
χώρου προς την έξοδο.
Συγκλονισμένη από την τραγωδία στο Μάντσεστερ δηλώνει η Αριάνα Γκράντε
Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter για την χθεσινοβραδινή τραγωδία στο Μάντσεστερ: “Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια.”
Οι πρώτες δηλώσεις της Τ. Μέι
“Εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού που αστυνομία αντιμετωπίζει ως μια αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση. Οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί με τα θύματα” δήλωσε η πρωθυπουγός της χώρας Τερέζα Μέι.
“Υπό το φως της επίθεση στο Μάντσεστερ, σας καλώ να είστε σε εγρήγορση και εάν δείτε οτιδήποτε ύποπτο να καλέσε τη γραμμή τη αντιτρομοκρατκής. Οι σκέψεις μου είναι μαζί με τα θύματα του σημερινού περιστατικού και των ανθρώπων που φροντίζουν τους τραυματίες και μας διατηρούν ασφαλείς” δήλωσε από τη μεριά του ο υπουργός ασφάλειας της Μεγάλης Βρετανίας Ben Wallace.
Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ο οποίος βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στο Ισραήλ.
Εκπρόσωπος της γνωστής αμερικανίδας τραγουδίστριας της ποπ δήλωσε πως η ίδια δεν έχει τραυματιστεί και πως είναι καλά στην υγεία της.
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι υπεύθυνοι του συναυλιακού χώρου, οι οποίοι αναφέρουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από τον χώρο της συναυλίας. “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πράγματι έλαβε χώρα ένα τέτοιο περιστατικό τη στιγμή που ο κόσμος έφευγε από το σόου της Αριάνα Γκράντε χθες το βράδυ. Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από τον συναυλιακό χώρο, σε δημόσιο χώρο. Οι σκέψεις και οι προσευχές πάνε στα θύματα” ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Παιδιά που αναζητούν οι γονείς του μεσώ social media




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.