Τελευταίες Ειδήσεις

Τα ταξικά σωματεία παίρνουμε την υπόθεση της Απεργίας (17 Μάη) στα χέρια μας.


Το Συνδικάτο μας μπροστά στην ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στο νέο κύμα βάρβαρων μέτρων που φέρνει η συγκυβέρνηση στη Βουλή παίρνει άμεσες πρωτοβουλίες  για την οργάνωση  διεκδικητικού απεργιακού αγώνα .
Ως πρώτο και σημαντικό βήμα συνδιοργανώσαμε  με το Συλλόγο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών & το Σύλλογο  Υπαλλήλων  «Περιφερειακής  Ενότητας Τρικάλων» ανοιχτή σύσκεψη ,  στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι κι άλλων εργατοϋπαλληλικών σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπρόσωποι συλλόγων αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, συνδικαλιστές και μέλη σωματείων με σκοπό  να οργανώσουμε  με τόλμη και σε κοινή δράση την πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη. Με την κοινή δράση να ξεπεράσουμε απόψεις που δεν δίνουν διέξοδο, που λένε ότι "τίποτα δεν αλλάζει", "τίποτα δεν μπορεί να γίνει". 

Τα σωματεία που πήραμε την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης   της σύσκεψης  συσπειρωνόμαστε  στο ΠΑΜΕ, στις θέσεις και τις αγωνιστικές του πρωτοβουλίες   και το προηγούμενο διάστημα , μαζί με  άλλα σωματεία , μαζικούς φορείς και εργαζόμενους  δώσαμε πολύμορφους αγώνες, με θέσεις που στήριζαν τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα έδειχναν τις αιτίες και το ποιος πρέπει να πληρώσει. Πρόσφατο παράδειγμα αυτής της δράσης μας οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά 2017, όπου «τσαλακώσαμε» την εικονική πραγματικότητα ανοχής και προσμονής που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση για την πολιτική της. Τώρα παίρνουμε στα χέρια μας την οργάνωση της νέας απεργιακής μάχης , της πανελλαδικής απεργίας στις 17 Μάη.
Για να βάλουμε στην άκρη  τις εργοδοτικές και κυβερνητικές  συνδικαλιστικές  δυνάμεις  ,που παζαρεύουν πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι,  που καλλιεργούν λογικές του «μικρότερου κακού», των μειωμένων απαιτήσεων, του συμβιβασμού , της ηττοπάθειας, της απογοήτευσης. 
Στα  σωματεία , στους  χώρους  δουλειάς υπάρχουν  εργαζόμενοι τίμιοι  που αντιστέκονται  στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια .Συναντιόμαστε μαζί τους και αναλαμβάνουμε  κοινή δράση για να δυναμώσει ο ταξικός πόλος στο εργατικό κίνημα, να δυναμώσει η κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να δυναμώσει το πρωτοπόρο κομμάτι του λαϊκού κινήματος, που δεν το βάζει κάτω!
Να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας, να δείξουμε τη δύναμή μας, να δημιουργήσουμε  προϋποθέσεις κλιμάκωσης. Για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα αντεργατικά σχέδιά τους, για να ανακτήσουμε όσα μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνιαΓια να πάψουν πια να αγωνιούν οι εργαζόμενοι για το πότε και ποια κυβέρνηση θα αποφασίσει την επόμενη περικοπή μισθών και συντάξεων, για το πόσα και ποια μέτρα τον περιμένουν στην επόμενη στροφή.
Στη σύσκεψη αποφασίσαμε να συνεχίσουμε συντονισμένα τα επόμενα βήματα με  μια σειρά μέτρων  ( άμεση σύγκλιση ΔΣ των σωματείων για προγραμματισμό δράσης, περιοδείες, συσκέψεις και εξορμήσεις στους κλάδους και χώρους δουλειάς) για να αποκαλυφθεί  η κοροϊδία της κυβέρνησης , ο ταξικός χαρακτήρας της νέας συμφωνίας , να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός  με κορύφωση της δραστηριότητας
τη διοργάνωση της   Απεργιακής Συγκέντρωσης ,
την Τετάρτη 17 Μάη , στις 10 το πρωί
στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική Πλατεία) Τρικάλων

  Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!
Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία-ληστεία ,το 4ο μνημόνιο!
Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Τρίκαλα, 10 ΜΑΗ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.