Τελευταίες Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΥ Καλαμπάκας-Από φορείς και πολίτες για την εύρυθμη λειτουργία του


Επιτακτική είναι η ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας προκειμένου να παρέχει τις αυτονόητες υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής.
Αυτό τονίστηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της περιοχής καλώντας κάθε αρμόδιο να παρέμβει ώστε να σταματήσει η κατρακύλα της εν λόγω μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ειδικότερα στις 10 το πρωί  όσοι βρέθηκαν στο χώρο ενημερώθηκαν  από τα μέλη της επιτροπής  που διοργάνωσε την διαμαρτυρία και τα σχετικά αιτήματα αλλά και από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας κ. Σκύφτα για την επικρατούσα κατάσταση που ευχαρίστησε όλους για την συμπαράσταση στον αγώνα για καλύτερες συνθήκες σε αυτό με την επίλυσή των προβλημάτων που υφίστανται.
Σημειώνεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι επέδωσαν στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και σχετικό ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως:


  • Οι ελλείψεις και οι άθλιες κτιριακές υποδομές καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του Κ.Υ. (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβόλουν το ιατρικό -νοσηλευτικό προσωπικό και οι άλλοι εργαζόμενοι)
  • Οι ελλείψεις και τα προβλήματα αντί να αντιμετωπιστούν από την πλευρά της πολιτείας συνεχίζουν και οξύνονται περισσότερο με τραγικές επιπτώσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
  • Το Κ.Υ. Καλαμπάκας καλείται να καλύψει νοσηλεία σε πάνω από 30.000 κατοίκους της περιοχής που διαμένουν σε 60 Δημοτικά διαμερίσματα με αποστάσεις μέχρι 50 χιλιόμετρα, καθώς και σε χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη και τον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας.
  • Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Υ. είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από την σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.