Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ


       
 
Χθες Τετάρτη, μετά από πρόσκληση του Μετώπου Λαού, πολλοί Τρικαλινοί συγκεντρώθηκαν έξω απ' τα Γραφεία της ΔΕΗ, για να διαμαρτυρηθούν για τους υπέρογκους λογαριασμούς και τις διακοπές ρεύματος. Η συγκέντρωση σημείωσε επιτυχία, ενώ στη συνέχεια ο κόσμος ανέβηκε στο γραφείο του προϊστάμενου της ΔΕΗ και επέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
"Σήμερα 26 Απριλίου 2017 εμείς οι Τρικαλινοί πολίτες που παρευρεθήκαμε εδώ στα Γραφεία της ΔΕΗ Τρικάλων διαπιστώσαμε και αποφασίσαμε τα παρακάτω:
    Εκατοντάδες οικογένειες Τρικαλινών ζουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους.Οι αλήστου μνήμης δηλώσεις Τρικαλινού βουλευτή ότι μπορούμε να ζούμε και χωρίς ρεύμα, έγιναν πραγματικότητα! Χιλιάδες οικογένειες Τρικαλινών έζησαν για κάποιες μέρες, μέχρι που με δυσκολία βρήκαν χρήματα για να το πληρώσουν, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους.
   Το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα είναι πανάκριβο. Η ΔΕΗ είναι η πιο κερδοφόρα, απ’ τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εταιρεία στην Ελλάδα. Μιλάμε για τεράστια υπερκέρδη. Επειδή αυτά τα κέρδη πρέπει να τα καρπώνονται οι καπιταλιστές, άρχισε και πρόκειται να επιταχυνθεί ραγδαία η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ενέργειας στη χώρα μας.
   Η ηλεκτρική ενέργεια, βασικό ανθρώπινο αγαθό, για το οποίο θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένες οι προϋποθέσεις πρόσβασης σ’ όλο τον Λαό, στην εποχή των μνημονίων μετατρέπεται σε μέσο ληστείας της τσέπης μας, και… όποιος αντέξει! Οι άλλοι ας μείνουν χωρίς ρεύμα, γυρίζοντας στη γκαζόλαμπα!

    Και σαν να μην φτάνει η πανάκριβη τιμή του ρεύματος, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ προστίθενται από το Κράτος και τους Δήμους, Κύριος οίδε! πόσοι άλλοι φόροι, εισφορές, τέλη και λοιπές χρεώσεις, που συνήθως ανεβάζουν πάνω κατά 40% και πλέον τους λογαριασμούς!
    Το μνημονιακό κράτος, εκβιάζοντας και απειλώντας μας ότι θα μας κόψει το ρεύμα, μας ληστεύει κι αυτό με τους καταναγκαστικούς φόρους του.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
α) ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
β) ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ! ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΔΟΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ.
γ)  ΕΞΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ!
δ) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!
  Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε απ’ τους καναπέδες μας και να δημιουργήσουμε το Μέτωπο Λαού για να προστατεύσουμε οι ίδιοι τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματά μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.