Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Μια ταινία… από καρδιάς


Με ένα «Τραγούδι της καρδιάς» η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων ανανεώνει τις προβολές της μετά το Πάσχα, με τις ταινίες που είχαν αναβληθεί λόγω της χειμωνιάτικης κακοκαιρίας. Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 η ταινία για τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης είναι μια ταινία που πραγματεύεται με χιούμορ αλλά και συγκίνηση, με ανθρωπιά και εξαιρετικό καστ, ζητήματα αγάπης και ειδικά για ανθρώπους μετά τα δεύτερα –ήντα.

 ΥΠΟΘΕΣΗ
«Το τραγούδι της καρδιάς μου» είναι μια ανοιχτόκαρδη, συχνά ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα συγκινητική ταινία για τον τρόπο που η μουσική μπορεί να μας εμπνεύσει και να μας αλλάξει τη ζωή. Ο Άρθουρ, ένας συνταξιούχος με δύσκολο χαρακτήρα (Τέρενς Σταμπ) δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η γυναίκα του Μάριον (Βανέσσα Ρεντγκρέηβ) χαίρεται να τραγουδάει “ανόητα τραγούδια” με την τοπική, εντελώς αντισυμβατική, χορωδία. Όταν η Ελίζαμπεθ, η διευθύντρια της χορωδίας (Τζέμα Άρτερτον) διακρίνει κάτι ιδιαίτερο στον απρόθυμο Άρθουρ, αποφασίζει να τον βγάλει από τον περιορισμένο κόσμο του και να τον πείσει να τραγουδήσει. Θα καταφέρουν η δύναμη της αγάπης και η ομορφιά της μουσικής, να ανοίξουν την καρδιά του Άρθουρ και να του αλλάξουν τη ζωή?


ΚΡΙΤΙΚΗ
Ο Τέρενς Σταμπ στο ρόλο του γκρινιάρη ηλικιωμένου συνταξιούχου που όλα του φταίνε, στο βάθος όμως κρύβει μια καλή καρδιά, αγαπάει τη γυναίκα του και το γιο του χωρίς να το δείχνει και η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ στο ρόλο της πιο ανοιχτόκαρδης συζύγου του, που βρίσκει διέξοδο στο κοντινό κλαμπ ηλικιωμένων της περιοχής, τραγουδώντας και χορεύοντας ενίοτε, είναι το ιδανικό ζευγάρι πρωταγωνιστών αυτής της ταινίας. Η Τζέμα Άρτερτον φαντάζει λιγότερο πειστική δίπλα τους, ως εθελόντρια που τους διδάσκει χορό και τραγούδι στο κλαμπ, ενώ οι καταστάσεις (πρόβες και τελικές εξετάσεις σε διαγωνισμό χορωδιών) είναι απελπιστικά προβλέψιμες και χαρακτηρίζονται έως αφελείς.
Η σκηνοθεσία είναι ταγμένη για να συγκινήσει, ενώ οι λοιποί χαρακτήρες της ταινίες ξεκινούν από αφελείς έως τραγικές στην προσπάθεια να αποδείξουν ότι και τα γηρατειά έχουν δικαίωμα στη ζωή και πως η εγκατάλειψη του εαυτού μας, πάντα οδηγεί στο χειρότερο και όχι στο καλύτερο.


Tips
• Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.
• Η χορωδία που συμμετέχει στην ταινία είναι αληθινή και δημιουργήθηκε για την ταινία.
• Η Τζέμα Άρτερτον (Ελίζαμπεθ) χρειάστηκε να κάνει μαθήματα πιάνου για 6 μήνες προκειμένου να παίξει στην ταινία την διευθύντρια της χορωδίας.
Πηγή myfillm.gr, flix.gr

Ιnfo
ΤΙΤΛΟΣ: Το Τραγούδι της Καρδιάς Μου (Unfinished Song)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πολ Άντριου Γουίλιαμς
ΣΕΝΑΡΙΟ: Πολ Αντριου Γουίλιαμς
ΠΑΙΖΟΥΝ: Τέρενς Σταμπ, Τζέμα Άρτερτον, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Κρίστοφερ Έκλεστον, Όρλα Χιλ, Αν Ρέιντ
ΕΙΔΟΣ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2012
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93'
ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Αγγλία, Γερμανία   

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ. 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.