Τελευταίες Ειδήσεις

Στη βελτίωση του δρόμου Γόμφοι-Λαζαρίνα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας





Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μετά την έγκριση δημοπράτησης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό του έργου «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση οδού Γόμφοι-Λαζαρίνα-συνεχιζόμενη εργολαβία 2015», προϋπολογισμού 120.000,00 € με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με τις παρεμβάσεις αυτές βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου της  Π.Ε. Τρικάλων  και την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Πρόκειται για συντηρήσεις απολύτως απαραίτητες για την μείωση της επικινδυνότητας  και για την αναβάθμιση των μετακινήσεων των πολιτών. Με τις ενέργειές μας αυτές ωφελούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, καθώς και οι χρήστες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου γενικότερα».  
Με  την  παρούσα  εργολαβία  προβλέπονται εργασίες βελτίωσης τμήματος της οδού   από  Γόμφους προς Λαζαρίνα , μήκους 800m περίπου με αρχή  το πέρας του υπάρχοντος ασφαλτικού. Θα εκτελεστούν εργασίες  οδοστρωσίας , ασφαλτικών  και σήμανσης .  Συγκεκριμένα θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:


ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ
Στο μήκος των 800m θα κατασκευαστεί μία στρώση υπόβασης πάχους 10cm από θραυστό υλικό λατομείου σύμφωνα με την Π.Τ.Π. 150 και  μια στρώση βάσης  συμπυκνωμένου πάχους 10cm σύμφωνα με την Π.Τ.Π 0155.  Επίσης θα κατασκευαστούν ερείσματα σε όλο το μήκος των 800m της οδού.

ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ
 Θα κατασκευαστεί μια στρώση συμπυκνωμένου πάχους 5cm από ασφαλτικό σκυρόδεμα ,  σε όλο το μήκος των 800m , αφού προηγηθεί ασφαλτική προεπάλειψη.

ΣΗΜΑΝΣΗ
Θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης ,(πληροφοριακές, ρυθμιστικές, αναγγελίας κινδύνου κ.λπ.) ,όπου απαιτείται.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν με βάση τα συμβατικά τεύχη και τις ισχύουσες προδιαγραφές, όπως αυτές αναφέρονται και Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων.    


                                         


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.