Τελευταίες Ειδήσεις

Σε χρήση τα αρδευτικά δίκτυα Βασιλικής-Θα εξυπηρετούν περισσότερα από 4.000 στρέμματα


Ένα άκρως σημαντικό εργαλείο για τους παραγωγούς της Βασιλικής Καλαμπάκας αποτελεί το αρδευτικό δίκτυο υπόγειων αγωγών που ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα  προς χρήση  ,  το σύγχρονο δίκτυο υπόγειων αγωγών άρδευσης στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων. Η παράδοση έγινε  παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ.  Μιχαλάκη ,  του Δημάρχου Μετεώρων κ. Χρήστου Σινάνη ,  του Προέδρου του Τ.Ο.Ε.Β. Βασιλικής κ. Γεωργίου Οικονόμου, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Κολίτσα, Μπουτίνα και Τσίγκα αλλά και κατοίκων. 
Τα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα κατασκευάστηκαν, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με σκοπό την ορθολογική αξιοποίηση υφιστάμενων κρατικών γεωτρήσεων.
Ένα σύγχρονο δίκτυο υπογείων αγωγών άρδευσης απέκτησε η  η Βασιλική του δήμου Καλαμπάκας , ανέφερε ο  Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας κ. Κώστας  Αγοραστός , ένα έργο  το οποίο ανέρχεται στις 690.000 ευρώ και θα  αρδεύσει περισσότερα από 4.000 στρέμματα εξοικονομώντας σημαντικές ποσότητες νερού και προστατεύοντας κατ’ επέκταση το περιβάλλον.
Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο έργο για τον αγροτικό κόσμο, ένα ακόμη έργο που πιστοποιεί στην πράξη την αποφασιστικότητά μας για στήριξη του πρωτογενούς τομέα ο οποίος αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά και της χώρας».









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.