Τελευταίες Ειδήσεις

Σόιμπλε: Nα επιστρέψει η Τουρκία στη λογική, αν θέλει οικονομική βοήθεια



Έντονη ήταν η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ολλανδία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε στο εν μέρει «πάγωμα» της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ) προς την Τουρκία, καθώς η χώρα «κινείται μακριά από την Ευρώπη», σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αιτιολόγησε την απόφαση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για «πάγωμα» της χρηματοδότησης των ενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι είναι δύσκολη η συνέχιση της συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα της οικονομικής βοήθειας εξαιτίας της διαμάχης για την καμπάνια Τούρκων υπουργών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύλληψη του τουρκο-γερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία.
«Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φυσικά εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επί του θέματος αυτού», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο δίκτυο ZDF.
«Δεν θέλουμε να το κλιμακώσουμε, όλοι στη γερμανική κυβέρνηση είναι σύμφωνοι, αυτό που θέλουμε είναι η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Σε κρίσιμο σημείο και πάλι οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας. Τι προσπαθεί να κάνει ο Ερντογάν;
Η Ολλανδία δεν θα ζητήσει συγγνώμη, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Ερντογάν: Χώρα - μπανανία η Ολλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.