Τελευταίες Ειδήσεις

Μονόδρομος η αναβάθμιση του ΚΥ Καλαμπάκας-Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ενημέρωση τους


Η άμεση προώθηση λύσεων στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας  αποτελεί μονόδρομο για την εύρυθμη λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών υγείας αντάξιων των προσδοκιών όλων.
Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-ενημέρωσης κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Τρικαλινούς βουλευτές του κόμματος κ.κ. Παπαδόπουλο, Δριτσέλη και Σιμορέλη οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας από τον Διευθυντή του κ. Σκύφτα ανταποκρινόμενοι στην προ 10ημέρου ανοικτή πρόσκληση του προς όλους τους βουλευτές και πολιτευτές, πρώην και νυν όλων των κομμάτων και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών προκειμένου να ενημερωθούν για την επικρατούσα κατάσταση.
Σημειώνεται ότι στην συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμπάκας κ. Γιαννάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δήμου και όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Σκύφτα για τις  καθημερινές δυσλειτουργίες και τις ελλείψεις  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στις  υλικοτεχνικές υποδομές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Ειδικότερα ο κ. Σκύφτας αναφέρθηκε στα προβλήματα  με τις κτιριακές υποδομές του Κέντρου Υγείας όπως ξηλωμένα πλακάκια στο δάπεδο, μέχρι το λεβητοστάσιο, τις τουαλέτες και τα εξεταστήρια, στα οποία εντοπίζονται προβλήματα υποδομής επισημαίνοντας πως για την έλλειψη προσωπικού, ιατρικό και νοσηλευτικό  μόνο τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει στείλε σωρεία σχετικών εγγράφων αλλά το μόνο που έλαβε ήταν υποσχέσεις.
Όσον αφορά την 5η ΥΠΕ αν και καθ' ύλην αρμόδια  αρχή, δεν μπορεί επί της ουσίας να βοηθήσει, αφού δεν έχει προσωπικό για σύνταξη μελετών για σχετική προώθηση.

Κάτι τέτοιο η ΠΕ Τρικάλων θα μπορούσε να κάνει αλλά όπως είπε, ενώ σε άλλα ΚΥ του νομού Τρικάλων έχουν γίνει βελτιωτικές παρεμβάσεις, το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας δεν αντιμετωπίστηκε αναλόγως, παρόλο που τα προβλήματα είναι από καιρό γνωστά στις περιφερειακές αρχές.
Στην συνάντηση οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ εξέθεσαν το πάγιο αίτημά τους που δεν είναι άλλο από την έλλειψη προσωπικού. "Δεχόμαστε 1000 σήματα ετησίως από την επαρχία Καλαμπάκας, οι βάρδιες δεν βγαίνουν, συνταξιοδοτούνται συνάδελφοι και οι θέσεις τους δεν καλύπτονται με νέες προσλήψεις" όπως ανέφεραν.
Από την πλευράς του οι βουλευτές χαρακτήρισαν απαράδεκτη την εικόνα του ΚΥ τονίζοντας την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την επίλυση των προβλημάτων προκειμένου αυτό να παρέχει τις υπηρεσίες που αρμόζουν στους πολίτες ντόπιους και ξένους.





















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.