Τελευταίες Ειδήσεις

Ξάνθη: Βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά σε τζαμί-Συνελήφθη ο ιμάμης



Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές και την ΕΥΠ, μετά τον εντοπισμό οπλισμού και πυρομαχικών σε τζαμί στο νομό Ξάνθης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες ασφαλείας, προέβησαν την Τρίτη σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, όπου και εντόπισαν στον προαύλιο χώρο,  κρυμμένα... δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και 30 σφαίρες.
Δύο πιστόλια, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και τριάντα φυσίγγια βρέθηκαν σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη.
Μετά από πληροφορίες, η αστυνομία μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα στο τζαμί, στο χώρο του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, ένα άλλο 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και 30 φυσίγγια.
Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη ο ιμάμης για οπλοκατοχή, με εντολή του εισαγγελέα, και ανακρίνεται για την υπόθεση.

Ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις και συνελήφθη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «antifonitis.gr», πρόκειται για άτομο υπαγόμενο από τον τουρκομουφτή Αχμέτ Μέτε που εμφανιζόταν στις θρησκευτικές φιέστες του Καραβανιού της Αφθονίας.
Για την υπόθεση, η οποία έρχεται στο φως σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.