Τελευταίες Ειδήσεις

Βέβηλοι λεηλάτησαν τα νεκροταφεία της Οιχαλίας και της Κρήνης



Αναμφίβολα μετά τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας θα ισχυριζόταν κανείς ότι πλέον δεν φοβούνται μονάχα οι ζωντανοί τους διαρρήκτες, αλλά και οι νεκροί.
Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν άγνωστος-οι, οι οποίοι τις βραδινές ώρες της Δευτέρας εισήλθαν στους χώρους των νεκροταφείων της Οιχαλίας και της Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας και λεηλάτησαν τους τάφους, αρπάζοντας δεκάδες μπρούτζινα καντήλια.
Δεν σεβάστηκαν καν τους νεκρούς, αφού κατά την παρουσία τους στο κοιμητήριο δεν δίστασαν ακόμη και να προκαλέσουν έντονες φθορές στους τάφους, στις περιπτώσεις που ήταν δύσκολο να απομακρύνουν τα καντήλια.
Όπως αποκαλύπτει το ΚΡΗΝΗ LIVE οι ιερόσυλοι ήταν αρκετά οργανωμένοι, αφού έδρασαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, μιας και τα κοιμητήρια απέχουν ελάχιστα μέτρα από τις κατοικήσιμες περιοχές των δυο διαμερισμάτων. Ήταν γνώστες του αντικείμενου μιας και αφαίρεσαν τα μπρούτζινα καντήλια, αφήνοντας εκείνα που δεν αποτελούνταν από χαλκό, ή δεν μπορούσαν να τα απομακρύνουν παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν.


Η αξία των καντηλιών εκτιμάται σε μεγάλο ποσό, αν προστεθούν όμως και οι ζημιές που προκάλεσαν στους τάφους τότε το κόστος πολλαπλασιάζεται.
Σύμφωνα με συγγενείς των νεκρών οι ιερόσυλοι εισήλθαν στο χώρο του νεκροταφείου παράπλευρες, βοηθητικές εισόδους, μιας και στα συγκεκριμένα σημεία βρέθηκαν απομεινάρια της παράνομης και βέβηλης πράξης τους.
Σήμερα το πρωί, συγγενείς των νεκρών, στην θέα των απωλειών και των ζημιών στους τάφους, εξέφραζαν την οργή τους για το περιστατικό, μη μπορώντας να πιστέψουν που μπορεί να φτάσει η δράση ενός ή πολλών «ανθρώπων», αν αυτοί θέλουν να λέγονται άνθρωποι.
Ανάλογο περιστατικό με αυτά των δυο χωριών είχε σημειωθεί σταδύο διαμερίσματα και στο Ζάρκο, το Νοέμβριο του 2012, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν οι δράστες.

krinitrikalon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.