Τελευταίες Ειδήσεις

Ύστατο χαίρε στον μακαριστό Σεραφείμ



Με δάκρυα στα μάτια και ένα βουβό κλάμα κλήρος και λαός είπαν χθες το "ύστατο χαίρε" στον  μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κυρό Σεραφείμ, ο οποίος εκοιμήθη το περασμένο Σάββατο μετά από εγκεφαλικό που υπέστη.
Εκατοντάδες πιστών, κληρικοί και μοναχοί κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος για να παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία η οποία τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου συμπαραστατούμενου πολλών Αρχιερέων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος φθάνοντας στον Μητροπολιτικό Ναό κατευθύνθηκε και προσκύνησε στο σκήνωμα του μακαριστού κυρού Σεραφείμ και ακολούθησε η εξόδιος ακολουθία μετά το πέρας της οποίας τον αποχαιρέτησαν ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Κλήμης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τον άριστο χαρακτήρα του Σεβάσμιου Ποιμενάρχη το έργο του οποίου είναι τεράστιο και αναγνωρίζουν άπαντες εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο Κύριος τον έχει ήδη κατατάξει εν σκηνές δικαίων.
Εμφανώς συγκινημένος ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων-Καθηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Νήφων αποχαιρετώντας τον Σεβάσμιο Ποιμενάρχη αναφέρθηκε στην αγάπη, την σοφία και τις πατρικές συμβουλές προς όλους τους κληρικούς αλλά και την ενθάρρυνση να συνεχίσουν για το καλό της εκκλησίας και του λαού που τόσο αγάπησε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τεράστιο αναστηλωτικό έργο που υλοποιήθηκε επί των ημερών του στην ΙΜ Σταγών και Μετεώρων.

Με λόγια αγάπης και σεβασμού αποχαιρέτισαν τον μακαριστό Μητροπολίτη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης οι οποίοι απευθυνόμενοι στον Αρχιεπίσκοπο ζήτησαν να συνεχίζει να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.
Ακολούθησε η μεταφορά του σκηνώματος του Μακαριστού Κυρού Σεραφείμ εν πομπή πεζή, μέχρι την πλατεία Δημαρχείου ενώ άγημα της ΣΜΥ απέδιδε τιμές και η φιλαρμονική του Δήμου παιάνιζε πένθημα εμβατήρια και από εκεί με τα οχήματα κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων για την ταφή καθότι ήταν και η τελευταία επιθυμία του Σεβάσμιου Ποιμενάρχη.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων) γεννήθηκε στο Φανάρι του Νομού Καρδίτσας το 1932.
Φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1955.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1965 και Πρεσβύτερος το 1966.
Στις 31 Μαΐου 1970, εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο.
Στις 13 Ιουλίου 1974 κηρύχθηκε έκπτωτος του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.
Αμέσως μετά την έκπτωσή του ανακηρύχθηκε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη με την τίτλο της Πάλαι Ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεού.
Στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, εξελέγη Μητροπολίτης της προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, η οποία μονιμοποιήθηκε με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 Οκτωβρίου 2015



























































Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.