Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ- Ένα αξεπέραστο θεατρικό έργο στη μεγάλη οθόνη



Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων έχει τη χαρά και την τιμή να προβάλλει ένα εμβληματικό θεατρικό έργο – επική κινηματογραφική ταινία. «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ, με την αξεπέραστη Κατίνα Παξινού, αποτελεί μια μαγική, επική, καλλιτεχνική τρίωρη ταινία, μια κολοσσιαίων διαστάσεων εμπορική αποτυχία και μια θρυαλλίδα για την πτώχευση της τότε κραταιάς RKO. Η προβολή της ταινίας θα γίνει 70 χρόνια μετά την έξοδό της στις αίθουσες: έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 1947 κα θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στον δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων. Λόγω της τρίωρης σχεδόν διάρκειάς της, η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 21:00 και η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων παρακαλεί τους φίλους και τα μέλη της, να προσέλθουν νωρίτερα.


ΥΠΟΘΕΣΗ

Αμέσως μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, ο στρατηγός Εζρα Μάνον επιστρέφει στο σπίτι του, στη Νέα Αγγλία. Ομως στην οικία των Μάννον, με το σκοτεινό παρελθόν και την νοσηρή σχέση με τη ζωή, υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές. Η παθολογική αγάπη της γυναίκας του Έζρα, Κριστίν Μάννον, για τον γιο της, Οριν, η προβληματική της συμβίωση με την κόρη της Λαβίνια, και η παρεμβολή ενός τρίτου προσώπου στη ζωή τους διευρύνουν τον κύκλο μίσους, εκδίκησης και καταστροφικού έρωτα, που ήδη εμποτίζει το παρελθόν της οικογένειας και θα ολοκληρωθεί μόνο με την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε αυτόν.
ΚΡΙΤΙΚΗ
Ενα σχεδόν εξπρεσιονιστικό έπος που παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και κόπο, καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο άκαμπτο της θεατρικής του πηγής και στο απόλυτα κινηματογραφικό της πλοκής του. To δεύτερο καταπίνεται κυριολεκτικά από τα λόγια του Ο’ Νιλ που εκτοξεύονται στην οθόνη δίνοντας μια συνεχής αίσθηση πως αυτό που παρακολουθείς είναι η μοναδική ιστορία που πρέπει να γνωρίζεις για την μετεμφυλιακή Αμερική, τις αμαρτίες πάνω στις οποίες χτίστηκε ο Νέος Κόσμος και την αναπόφευκτη υπεροχή των αρχαίων τραγικών ακόμη και πάνω στην ευφυή ενσωματωσή τους σε ένα μελόδραμα από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς στην ιστορία.
Info
 
  • Τίτλος: Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα (Mourning Becomes Electra)
  • Σκηνοθεσία: Ντάντλεϊ Νίκολς
  • Σενάριο: Ντάντλεϊ Νίκολς
  • Πρωταγωνιστούν: Ρόζαλιντ Ράσελ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Κατίνα Παξινού, Ρέιμοντ Μάσεϊ, Κερκ Ντάγκλας
  • Χώρα: Η.Π.Α.
  • Ετος: 1947
  • Διάρκεια: 173 λεπτά
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Εικόνα: Ασπρόμαυρη
Πηγή: athinorama.gr, flix.gr
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: 21.00
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στη διεύθυνση:
 http://www.dailymotion.com/video/x58iqo3_mourning-becomes-electra-trailer_shortfilms






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.